Zagreb

'PRICE OF TRAVEL': Zagreb deveti na listi najjeftinijih europskih gradova

Za Zagreb navode kako će posjetitelji potrošiti 43,64 dolara po danu i da je Zagreb odlična postaja na putu za Jadransko more.

Piše: PolitikaPlus

Internetska stranica Price of Travel napravila je popis za 2012. godinu na kojoj stoje najjeftiniji europski gradovi,a na njihovoj listi Zagreb se našao na devetom od četrdeset mjesta. Ispred Zagreba, točnije na prvom mjestu, nalazi se bugarska Sofija, a nakon toga Krakov u Poljskoj te Budimpešta u Mađarskoj.

 

Price of Travel za Zagreb navodi kako će posjetitelji potrošiti u prosijeku 43,64 dolara po danu te podsjećaju kako je Zagreb odlična postaja na putu za Jadransko more.

Na popisu gradova našao se i naš Dubrovnik, ali tek na 21. mjestu. Na stranici su ga opisali sljedećim riječima: "U usporedbi s ostatkom `Istočne Europe`, odmarališta uz plažu su skupa". Procjenjuju kako je potrebno 67.77 dolara po danu.

 

Na posljednjem mjestu našao se Zurich u Švicarskoj gdje posjetitelju treba preko 100 dolara po danu, ali u Price of Travel navode kako se isplati potrošiti svaki cent upravo tamo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

price of travel, dubrovnik, zagreb