A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/KUKURIKU/Cacic-Milanovic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vladin plan: Poreznim blagajnama protiv utajivača poreza | Politika+
Mojbiz

MJERE: Vladin plan: Poreznim blagajnama protiv utajivača poreza

Ovo je instrument pravednosti koje su već implementirale Švedska i Italija, ali i Srbija, BiH i Makedonija, rekao je Branko Grčić.

Piše: PolitikaPlus/Jutarnji list

Kao jednu od mjera borbe protiv utaje poreza i sive ekonomije Vlada namjerava uvesti fiskalne (porezne) blagajne, piše Jutarnji list. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kaže da u taj projekt treba ući što prije.

 

Riječ je o tehnološkom rješenju koje Poreznoj upravi omogućava registraciju svih računa koje su izdale pravne osobe. Na blagajnu će se instalirati fiskalni printer koji ima ugrađenu memoriju i bilježi svaki račun i GPRS modul koji te podatke šalje poreznoj upravi. Takvom registracijom izdanih računa bilo bi onemogućeno skidanje prometa, što je često u ugostiteljskim objektima.

'Ovo je instrument pravednosti koje su već implementirale Švedska i Italija, ali i Srbija, BiH i Makedonija', rekao je Grčić za Jutarnji list. Slovenija će ovaj sustav uvesti 1. prosinca ove godine, a za subvencioniranje troška uvođenja ovog sustava za poduzetnike će izdvojiti 11 milijuna eura.

Prema Grčićevim riječima, uvođenje fiskalne blagajne jako je skup projekt, no rezultati će biti puno veći od troškova. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

porezi, slavko linić, branko grčić, vlada