A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/dubrovnik.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

The New York Times: Među 45 mjesta za otići u 2012. i Dubrovnik | Politika+
Hrvatska

PREPORUKA: The New York Times: Među 45 mjesta za otići u 2012. i Dubrovnik

Kojeg u popratnom opisu nazivaju i "St. Tropezom Balkana" s jednakim omjerom klasične i moderne ponude.

Piše: PolitikaPlus

 Među 45 mjesta u svijetu za otići u ovoj godini prema preporuci The New York Timesa našao se i Dubrovnik, kojeg u popratnom opisu nazivaju i "St. Tropezom Balkana" s jednakim omjerom klasične i moderne ponude.

 

Preporuke 45 mjesta za otići u ovoj godini The New York Times objavio je proteklog vikenda na svom webu u rubrici Travel te u svom tiskanom izdanju, a na prva tri mjesta nalaze se Panama, Helsinki i Myanmar. Za Dubrovnik, koji je svrstan na 36. mjesto, navodi se da je u posljednjih pet godina imao dobre rezultate, posebno sa zapadnih tržišta, kao i da broj posjetitelja u tom gradu godišnje raste za oko 10 posto.

 

Ističući da se Dubrovnik često naziva draguljem Jadrana, u opisu tog grada spominju se njegove mramorne ulice, renesanse fontane i bijele pješčane plaže, ali i da je nedavno završeno proširenje njegove zračne luke te obnovljen sustav žičare, čime se nudi poboljšan pristup i pogled na grad.

 

Među dubrovačkim hotelima spominju se Pucić Palace, Excelsior i Villa Dubrovnik te nekoliko restorana koji nude inovativnu kuhinju.

 

Općenito na listi preporuka mjesta za otići u ovoj godini predvladava Europa s ukupno 16 mjesta, među kojima su osim Dubrovnika i Helsinkija još London, Moskva, Glasgow, Firenca, Birmingham, Beč, Ukrajina, Crans-Montana u Švicarskoj, Montepellier u Francuskoj, Lodz u Poljskoj, Dalarna u Švedskoj, Portovenere u Italiji, Algarve u Portugalu te Wales. Od ostalih mjesta u svijetu preporučuju se Tokio, Tanzanija, Čileanska Patagonija, Lhasa na Tibetu, Havana na Kubi, Puebla u Meksiku, San Diego u SAD-u, Halong Bay u Vijetnamu, Kerala u Indiji, Paraty u Brazilu, Koh Rong u Kambodži, Dakhla u Maroku, Maldivi, Malacca u Maleziji, Antarktik, Uganda, Jordan, Južna Koreja i dr.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

THE NEW YORK TIMES, PUTOVANJA, DUBROVNIK, PREPORUKA