A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/filipini-crni-nazarenac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milijuni Filipinaca na procesiji Crnog Nazarećanina u Manili | Politika+
Hrvatska

VIDEO: Milijuni Filipinaca na procesiji Crnog Nazarećanina u Manili

Zbog dehidracije, kontuzija, modrica i slabosti oko 300 hodočasnika primilo je liječničku pomoć.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Oko 8 milijuna Filipinaca preplavilo je ulice Manile u ponedjeljak prigodom tradicionalne procesije Crnog Nazarećanina, Krista od crnog drva koji nosi križ, drevnog predmeta obožavanja u toj katoličkoj zemlji.

Zbog dehidracije, kontuzija, modrica i slabosti oko 300 hodočasnika primilo je liječničku pomoć.

Bosih nogu, mašući bijelim maramicama, hodočasnici su pratili tog slavnog Krista, kojeg je na arhipelag 1607. donio španjolski svećenik kojem Filipinci pripisuju čudotvorne moći.

Zbog dehidracije, kontuzija, modrica i slabosti oko 300 hodočasnika primilo je liječničku pomoć. Procesija će trajati do kraja dana kroz povijesne četvrti grada uz stroge mjere policijske zaštite nakon što je filipinski predsjednik Benigno Aquino obznanio da je razotkriven pokušaj bombaškog napada duž putanje procesije. Devedeset četiri milijuna Filipinaca su katolici u toj zemlji u kojoj je Crkva jako utjecajna.

Jedina kršćanska zemlja Azije uz Istočni Timor, arhipelag ima i muslimansku manjinu koja živi na jugu zemlje i na otoku Mindanao.

Vlasti traže devet osoba s juga zemlje za koje se sumnja da su upletene u planiranje atentata, prema podacima savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CENI NAZAREĆANIN, CRKVA, PROCESIJA, FILIPINI, ISUS, Benigno Aquino