A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/milinovic-016.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darko Milinović: Kandidirat ću se za predsjednika HDZ-a! | Politika+
Hrvatska

UNUTARSTRANAČKI IZBORI: Darko Milinović: Kandidirat ću se za predsjednika HDZ-a!

Milinović u 3. Dnevniku HRT-a: Neki znaju kad će biti izbori, a neki ne!

FOTO: Darko Milinović
Piše: PolitikaPlus

Darko Milinović, zamjenik predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, potvrdio je da će se kandidirati za predsjednika stranke na skorašnjim unutarstranačkim izborima.

To je druga službena potvrda kandidature, nakon što je to učinila aktualna predsjednica stranke i bivša premijerka Jadranka Kosor. Svoje kandidature najavili su i Domagoj Ivan Milošević, ali i bivši Tomislav Karamarko, kako je jučer najavila PolitikaPlus.

"Jedan sam od onih koji smatra da moramo prestati stvarati kult ličnosti u HDZ-u."

- Ja sam dva, tri tjedna očekivao sjednicu Predsjedništva i dobio sam informaciju da će se sutra održati tehnička sjendica, no, ja sam odlučio danas potvrditi svoju kandidaturu, da kandidirat ću se za predsjednika HDZ-a, rekao je Milinović gostujući u Dnevniku Nove TV.

Odgovarajući na pitanje zašto misli da bi on bio najbolji predsjednik HDZ-a, Milinović je podsjetio da je 2000. godine, kada je HDZ izgubio na nacionalnoj razini, okupio tim intelektualaca i branitelja u Ličko-senjskoj županiji koji je napravio desetogodišnji plan na županijskoj razini. "Do sada s tim timom ljudi nisam izgubio ni jedne izbore u svojoj bazi", istaknuo je.

.......

 

.......

 Milinović u 3. Dnevniku HRT-a: Neki znaju kad će biti izbori, a neki neJa sam jedan od utemeljitelja HDZ-a. Na čelo Ličko-senjskog HDZ-a došao sam 2000. kada sam napravio desetogodišnji plan na županijskoj razini. Do sada nisam izgubio ni jedne izbore u svojoj bazi
, istaknuo je Milinović u 3. Dnevniku HRT-a, istaknuvši da je njegova baza mnogo šira od toga. No, nije htio govoriti o imenima.

Rekao je i da je dva do tri tjedna očekivao sjednicu Predsjedništva, gdje je namjeravao obznaniti kandidaturu, a o tome je o tome već obavijestio predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor. Naglasio je da očito svi nisu u jednakom položaju, jer neki znaju kad će biti izbori, a neki ne, i to je jedna od stvari koje se u HDZ-u moraju promijeniti


 

 

 

 


 

Rekao je i da je proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji okončan te da u budućnosti HDZ mora odgovoriti na neka druga pitanja, kao što je globalizacija u svijetu, Europi i Hrvatskoj. Jedan sam od onih koji smatra da moramo prestati stvarati kult ličnosti u HDZ-u, kazao je Milinović naglasivši da HDZ-u treba moderno, novo vodstvo, koje ima odgovore na nove izazove.

Na upit kakvo je ozračje u vrhu stranke, kazao je da je za njega to "jedna relaksirajuća atmosfera jer će napokon HDZ na idućim unutarstranačkim izborima iznjedriti najboljeg kandidata u demokratskoj proceduri koji će imati odgovor na sva pitanja".

Istaknuo je i da na sjednici Predsjedništva stranke još nije potanko razgovarano o nedavnim izbornim rezultatima. Ta je sjednica Predsjedništva negdje pred nama, rekao je Milinović koji kao uzrok poraza na izborima vidi to što HDZ nije našao odgovor, odnosno imao je pogrešnu strategiju na okrupnjavanje ljevice u Hrvatskoj.

Na pitanje koga vidi kao najopasnijeg protukandidata, kazao je kako na njih ne gleda kao na "opasanu pojavu", već na kandidate koji su dobrodošli.

"Na čelo stranke želim doći s novim programom HDZ-a i vratiti stranku na kormilo Hrvatske države", kazao je dodajući da dio njegovog stranačkog programa kaže da "nije stranka jaka koliko je jako vodstvo, nego članstvo stranke".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav karamarko, jadranka kosor, hdz, darko milinović