Crna kronika

STAO NA MINU: Poginuo pirotehničar tijekom razminiravanja šume kod Osijeka

Uključujući danas poginuloga pirotehničara, od raznih minsko-eksplozivnih sredstava u Osječko-baranjskoj županiji dosad je poginulo 39 osoba

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tijekom razminiranja tzv. Dardanske šume na lijevoj obali Drave, u blizini Osijeka, danas prijepodne poginuo je pirotehničar iz Zagreba, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Predstojnik ureda ravnatelja Hrvatskoga centra za razminiranje Mladen Crnković kazao je da je poginuo pirotehničar iz Mungosa (1960.), tvrtke koja radi na razminiranju na tom području.

Riječ je o "jednom od najzagađenijih" područja s minsko-eksplozivnim sredstvima u Hrvatskoj na površini od 260.830 četvornih metara, rekao je Crnković.

Dodao je kako se prema kartama i zapisima pretpostavljalo da na tom području ima oko 1500 protupješačkih i oklopnih mina, a pokazalo se da će ih biti i više.

Radovi na razminiranju tzv. Dardanske šume, vrijedni oko tri milijuna kuna, počeli su sredinom prosinca, a nakon božićnih i novogodišnjih blagdana nastavljeni su 9. siječnja, rekao je Crnković.

Predstojnik osječkoga HCR-a Dubravko Krušerovski naveo je kako je, uključujući danas poginuloga pirotehničara, od raznih minsko-eksplozivnih sredstava u Osječko-baranjskoj županiji dosad poginulo 39 osoba.

Osječka policija izvijestila je da očevid traje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mungos, pirotehnika, mina, osijek