A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hillary Clinton čestitala Jadranki Kosor na uspješnom vođenju vlade | Politika+
Svijet

HRVATSKA-SAD: Hillary Clinton čestitala Jadranki Kosor na uspješnom vođenju vlade

"U povijesti će ostati zapamćeno da ste vodili Hrvatsku na uspješnom putu prema članstvu u EU."

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: P/H

Američka državna tajnica Hillary Clinton četitala je bivšoj premijerki Jadranki Kosor na uspješnom vođenju hrvatske vlade, posebno na približavanju EU-u i borbi protiv korupcije te je izrazila uvjerenost u nastavak jačanja odnosa između SAD-a i Hrvatske.

"U povijesti će ostati zapamćeno da ste vodili Hrvatsku na uspješnom putu prema članstvu u EU."

"U povijesti će ostati zapamćeno da ste vodili Hrvatsku na uspješnom putu prema članstvu u EU. Još više od toga, vaša potpora istragama samog vrha vlade je bez premca i poslala je jasnu poruku da se u Hrvatskoj više ne tolerira politička korupcija", piše Clinton bivšoj predsjednici vlade i sadašnoj potpredsjednici Hrvatskog sabora.

U odgovoru na nedavno pismo koje je Kosor uputila američkoj državnoj tajnici, Clinton navodi i da cijeni njezinu potporu zajedničkom cilju promicanju regionalne i međunarodne stabilnosti, uključujući značajan doprinos Hrvatske međunarodnim mirovnim misijama KFOR-u i ISAF-u.

Američka državna tajnica također ističe da je hrvatsko vodstvo, u okviru Američko-jadranske povelje, osnažilo zajedničke napore za uspostavu sigurnosti na jugoistoku Europe i u Afganistanu.

"Dijelim vaše uvjerenje da će odnosi naših dviju zemalja jačati i želim vam sve najbolje u budućem radu", stoji u pismu Hillary Clinton.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, Hillary Clinton