A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-jadranka-kosor-122.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sastali se Ivo Josipović i Jadranka Kosor | Politika+
Hrvatska

PRISTUPANJE EU: Sastali se Ivo Josipović i Jadranka Kosor

Ocjena susreta jest kako je pristupanje Europskoj uniji ključno za napredak Hrvatske.

Piše: Vanja Deželić

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u Uredu predsjednika potpredsjednicu Hrvatskog sabora i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor, a tema razgovora bilo je održavanje referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji 22. siječnja.

Tijekom susreta ponajviše su vremena potrošili na razgovor o samim pripremama za referendum, odnosno o aktivnostima koje treba poduzeti kako bi odaziv građana bio što veći, a samim time i uspješan.

Kako je bivša premijerka posljednje dvije godine aktivno vodila pregovore o pristupanju u Europsku uniju njeno iskustvo je od iznimnog značaja svima, a predsjednik Josipović je to prepoznao.

Bivša premijerka, s druge strane, također jako dobro zna koliko je EU bitna za Hrvatsku i stoji na raspolaganju predsjedniku i aktualnoj vladi.

Sastanak je i zaključen u tom tonu. Ocjenom kako je članstvo Hrvatske u Europskoj uniji ključno za napredak Hrvatske, a prvi korak prema tom ključnom napretku jest referendum, za koji je ostalo svega osam dana priprema.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, europska unija, jadranka kosor, hrvatska