Zagreb

NATJEČAJ: Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za Program ERASMUS

Prijaviti se mogu redoviti i izvanredni studenti preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za sudjelovanje u Programu ERASMUS i financijsku potporu studentima koji odlaze na studijski boravak na inozemne visokoobrazovne ustanove u idućoj akademskoj godini, koji je otvoren do 15. veljače.

Prijaviti se mogu redoviti i izvanredni studenti preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija, a za studente je osigurano 1529 mjesta na sveučilištima u Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Latviji, Litvi, Nizozemskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji te na Cipru, izvijestilo je danas Sveučilište.

Financijska potpora iz sredstava ERASMUS-a pokriva dio troškova na inozemnom sveučilištu i iznosit će 400 eura mjesečno. Studenti ne mogu primati tu potporu ukoliko je njihov boravak paralelno financiran iz sredstava koja potječu iz EU, no nacionalne i lokalne studentske stipendije ne smatraju se dvostrukim financiranjem.

Studenti su dužni poslati online prijavu do 15. veljače, do kada su dužni ECTS koordinatoru na svom fakultetu ili akademiji dostaviti životopis na Europass c.v. obrascu i pismo motivacije na engleskom jeziku te prijepis položenih ispita i ocjena na hrvatskome, ovjeren u studentskoj službi matičnog fakulteta, te dokaz o znanju jezika zemlje u kojoj žele provesti semestar.

Studenti koji budu prihvaćeni i nominirani za razmjenu sklopit će sa Sveučilištem u Zagrebu Ugovor o financiranju mobilnosti te Ugovor o učenju (Learning Agreement) sa svojim matičnim fakultetom i sveučilištem na koji odlaze. Odabir kandidata provodi se na fakultetskoj razini.

Studenti s invaliditetom imaju pravo primiti uvećani iznos financijske potpore, te su uz prijavu dužni priložiti i potvrdu ovlaštene ustanove iz koje je vidljiv njihov stupanj invaliditeta, dok studenti koji borave na razmjeni u okviru programa Erasmus ne plaćaju školarinu na inozemnim visokoobrazovnim institucijama i ostaju upisani na studije na svojoj matičnoj ustanovi, a nakon povratka priznaje im se postignuće koje su ostvarili u inozemstvu.

Preliminarni rezultati s rang-listom studenata bit će objavljeni na internetskoj stranici Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu krajem ožujka ili početkom travnja. Detaljne informacije o natječaju dostupne su na internetskoj stranici Sveučilišta www.unizg.hr .

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, sveučilište u zagrebu, studenti