A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Radionica_04_velika.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zimske astronomske radionice za najmlađe učenike | Politika+
Zagreb

ZVJEZDARNICA ZAGREB: Zimske astronomske radionice za najmlađe učenike

Za njih su, u vremenu od 2. do 4. i od 9. do 11. siječnja 2012. održane dvije vrlo uspješne i dobro posjećene zimske astronomske radionice koje su trajale po tri dana, od 10 do 12 sati.

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

U vrijeme zimskih školskih praznika, Zvjezdarnica Zagreb otvorila je svoja vrata najmlađima – učenicima od prvog do osmog razreda zagrebačkih osnovnih škola. Za njih su, u vremenu od 2. do 4. i od 9. do 11. siječnja 2012. održane dvije vrlo uspješne i dobro posjećene zimske astronomske radionice koje su trajale po tri dana, od 10 do 12 sati. Posebno uzbudljiva djeci je bila mogućnost da, zahvaljujući dobrim atmosferskim prilikama, u sklopu radionica teleskopom promatraju Sunce.

Učenici su na radionicama izrađivali i makete Sunca (površina Sunca s izbačajima, unutrašnjost Sunca, Sunčev sustav i Sunčane ure), reljef Mjeseca, HR-dijagrame, čestitke sa zviježđima.... Pri tome su koristili razni materijal i pribor (stiroporne kugle, kolaž-papir, žicu, tempere, sjajne zvjezdice....), a svoje su radove, pored pohvalnica, ponijeli kućama.

Na obje radionice, koje je vodila Višnja Srdelić, prof. fizike, sudjelovalo je 45 učenika osnovnih škola iz Zagreba i Zagrebačke županije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZVJEZDARNICA ZAGREB, ZAGREB