A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sindikat Istre i Kvarnera: Povlaštene mirovine generiraju nemoral | Politika+
Hrvatska

NEPRIHVATLJIVO: Sindikat Istre i Kvarnera: Povlaštene mirovine generiraju nemoral

'Niti jedna od povlaštenih mirovina ne bi smjela biti veća od prosječne plaće u Hrvatskoj', kaže predsjednik Bulić.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić ustvrdio je na konferenciji za novinare u Puli kako zakon koji omogućuje jednodnevno aktiviranje povlaštenih mirovina "generira nemoral".

Po njegovu mišljenju, potpuno je neprihvatljivio to što od hrvatske neovisnosti 560 saborskih zastupnika otišlo u mirovinu s različitim iznosima.

>> Damir Kajin: Moj obraz je čist! Napadaju me oni koji su gori od mene!

"Niti jedna od povlaštenih mirovina ne bi smjela biti veća od prosječne plaće u Hrvatskoj", rekao je Bulić. S tim u vezi naglasio je da prosječna mirovina onih koji sada idu u mirovinu iznosi 39 posto plaće.

Po njegovim riječima, evidentno je da mirovinski sustav na taj način u Hrvatskoj u cijelosti ne može funkcionirati jer - da bi on funkcionirao - "potrebno je 36 milijarda kuna, a raspoloživo je tek 19 milijarda, što znači da mirovinskom sustavu na godinu nedostaje 17 milijarda kuna".

 

>> Vladimir Šeks: Ne razumijem ovoliku hajku, iskoristio sam ono na što imam pravo

Dodao je kako velik broj građana sa svojom mirovinom, kako je rekao, "ne može egzistirati", te je napomenuo kako se "s obzirom na nerazmjer prihodovne i rashodovne strane mirovinskog sustava" u budućnosti ne može očekivati samo zamrzavanje mirovina, nego i njihovo smanjivanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladimir šeks, damir kajin, sabor