Hrvatska

REFERENDUM: Bernd Posselt: Bilo bi tragično da ostanete iza Srbije u redu za Europsku uniju

'Uvjeren sam da će velika većina Hrvata zaključiti s jasnim 'Da' impresivni posao', rekao je Bernd Posselt.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zastupnik Europskog parlamenta iz bavarske Kršćansko socijalne unije (CSU) Bernd Posselt izrazio je u uvjerenje da će hrvatski građani velikom većinom glasova na nedjeljenom referendumiu podržati ulazak svoje zemlje u Europsku uniju, ističući da bi bilo tragično da Hrvatska ostane iza Srbije u redu za ulazak u Uniju.

 
"Vjerujem u hrvatski narod. Ta srednjoeuropska nacija uspostavila je prije dvadeset godina funkcionirajuću demokraciju, zaustavila stranu agresiju i izgradila mirne odnose sa svojim susjedima. Tijekom dugog i teškog puta Hrvatska je uspješno pregovarala s Europskom unijom i postat će jedna od najbolje pripremljenih članica te zajednice, radeći za snažnu Europu na temelju slobode i kršćanskih vrijednosti. Uvjeren sam da će velika većina Hrvata zaključiti s jasnim 'Da' impresivni posao koji su učinile sve demokratske stranke u Hrvatskoj posljednjih godina", istaknuo je Posselt u priopćenju.

"Bilo bi tragično kad bi zbog neuspjeha referenduma, Hrvatska ostala iza Srbije među kandidatskim zemljama. Jasno 'Da' u nedjelju to će spriječiti", zaključio je Posselt.

Bernd Posselt je dugi niz godina bio izvjestitelj Europske pučke stranke za Hrvatsku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

referendum, srbija, hrvatska, europska unija