A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Nakon isteka mandata, vraćam se na Sveučilište | Politika+
Hrvatska

PREDSJEDNIK: Ivo Josipović: Nakon isteka mandata, vraćam se na Sveučilište

'Ja sam uvjeren da će Sabor koji je nadležan za cijeli sustav mirovina naći pravedno rješenje.'

FOTO: Ivo Josipović
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas, odgovarajući na pitanje je li se spreman solidarizirati sa saborskim zastupnicima kojima bi se trebale ukinuti povlaštene mirovine, da ne namjerava ići u mirovinu kad mu istekne mandat te izrazio uvjerenost da će Hrvatski sabor koji je nadležan za cijeli sustav mirovina naći pravedno rješenje.

Novinari su predsjednika Josipovića u stanci konferencije pod nazivom "Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji - izazovi i očekivanja" upitali je li spreman solidarizirati se sa saborskim zastupnicima kojima bi se, izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru koje je Vlada jučer uputila u saborsku proceduru, ukinule povlaštene mirovine tako da će oni ubuduće pravo na mirovinu ostvarivati kao i ostali građani, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju. Dužnost predsjednika Republike nije obuhvaćena tim izmjenama, a uz saborske zastupnike, povlaštene mirovine ukinule bi se i sucima Ustavnoga suda i glavnom državnom revizoru.

"Prvo ću vam reći da ja nakon završetka mandata namjeravam natrag na Sveučilište, dakle ne u mirovinu. Ja sam uvjeren da će Sabor koji je nadležan za cijeli sustav mirovina naći pravedno rješenje", odgovorio je Josipović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

povlaštene mirovine, ivo josipović