A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zeljko%20sacic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pokret za Hrvatsku-NE u EU: Referendum prošao u nedemokratskom ozračju | Politika+
Hrvatska

RAZOČARANI: Pokret za Hrvatsku-NE u EU: Referendum prošao u nedemokratskom ozračju

Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić izjavio je da je posebice nezadovoljan odazivom birača, što je prema njegovim riječima posljedica ispiranja mozga hrvatskih građana kroz medije.

FOTO: Željko Sačić
Piše: PolitikaPlus

U stožeru Pokreta za Hrvatsku-NE u EU, koji se protivi hrvatskom ulasku EU, zavladalo je razočaranje nakon objave prvih neslužbenih rezultata DIP-a.

Članovi tvrde da je referendum prošao u nedemokratskom ozračju i da nije održana kvalitetna javna rasprava, a u medijima se mogla čuti samo jedna strana koja zagovara pristup Hrvatske u EU.

Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić izjavio je da je posebice nezadovoljan odazivom birača, što je prema njegovim riječima posljedica ispiranja mozga hrvatskih građana kroz medije.

Promjene Ustava koje su bile provedene uoči referenduma ocijenio je veleizdajom dodavši da ćemo ulaskom u EU izgubiti nacionalni suverenitet i nacionalna bogatstva.

Marijan Bošnjak iz stranke Jedino Hrvatska smatra da bi bilo logično ponoviti referendum ukoliko konačni odaziv birača bude ispod 50 posto.

Razočarana sam tim rezultatima, ali u dubini duše znala sam da će ulazak dobiti većinsku potporu jer je promidžba bila agresivna u korist ulaska u EU, a premalo je bilo prilike da se čuju stajališta protiv tog ulaska, rekla je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Ne treba se veseliti ulasku Hrvatske u EU jer nas čeka težak posao i mnoštvo obveza, istaknula je Tomašić dodavši kako ćemo, unatoč ulasku u EU, ipak sami morati rješavati vlastite teškoće.

Na upit kako komentira slabu izlaznost birača i treba li zbog toga ponoviti referendum, Tomašić je rekla kako je zakon jasan i njime je predviđeno da je za prolazak referenduma potrebno 50 posto plus jedan glas potpore od broja onih koji su izašli na birališta. Sada se tu više ništa ne može učiniti, dodala je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko sačić, eu, hrvatska