A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dragutin-lesar-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lesar: Povlaštenu mirovinu treba ukinuti i predsjedniku Republike | Politika+
Hrvatska

MIŠLJENJE: Lesar: Povlaštenu mirovinu treba ukinuti i predsjedniku Republike

'Niti jedna povlaštena mirovina ne smije biti isplaćivana iz sredstava mirovinskog osiguranja.'

FOTO: Dragutin Lesar
Piše: PolitikaPlus/Hina

Klub zastupnika Hrvatskih laburista danas je u saborsku proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika po kojima bi se i mirovina predsjednika Republike trebala regulirati općim mirovinskim propisima jer, kako je istaknuo predsjednik laburista Dragutin Lesar, i kod te mirovine treba vrijediti načelo društvene pravednosti.

"Niti jedna povlaštena mirovina ne smije biti isplaćivana iz sredstava mirovinskog osiguranja", rekao je Lesar na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru.

Dodao je kako prijedlozi koji su do sada dolazili iz vlade ukazuju na to da "ni ova vlada nije spremna krenuti u raspravu o tome da 13 kategorija povlaštenih mirovina ne može biti isplaćivano iz sredstava redovnog mirovinskog osiguranja".

Komentirajući vladin prijedlog o ukidanju povlaštenih mirovina, o kojem će sutra raspravljati saborski zastupnici, Lesar je rekao da je trebalo šest godina da "vladajuća većina u Saboru napiše otprilike isti prijedlog zakona kojeg je on predlagao još 2006. godine".

Osvrnuo se i na slab odaziv na nedjeljnom referendumu (43,5 posto), pitajući se zašto prije referenduma nitko nije htio raspravljati o mogućem slabom odazivu te zašto su o tome svi analitičari, pa i dio političara, progovorili tek u nedjelju nakon zatvaranja birališta.

Dodao je da je sada vidljivo kako bi njihov prijedlog o održavanju referenduma 12. veljače, odnosno tri tjedna kasnije, "bio koristan u tome da se mobilizira veći dio biračkog tijela".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

povlaštene mirovine, dragutin lesar