A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/drazen-rajkovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HHO: Rajković razriješen dužnosti izvršnog direktora. RAJKOVIĆ: Bio je to sporazumni raskid ugovora! | Politika+
Hrvatska

SUKOB: HHO: Rajković razriješen dužnosti izvršnog direktora. RAJKOVIĆ: Bio je to sporazumni raskid ugovora!

'Čičak me učestalo nazivao kući, to je mobing!'

FOTO: Dražen Rajković
Piše: Ivan Klarić

Izvršni odbor Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) razriješio je dužnosti izvršnog direktora HHO-a Dražena Rajkovića navodeći u današnjem priopćenju da je njegovo ponašanje bilo u suprotnosti s uobičajenim civilizacijskim normama ponašanja utemeljenim na ideji ljudskih prava, dok Rajković tvrdi da je ugovor s HHO-om raskinuo sporazumno.

 

'Čičak me učestalo nazivao kući izvan radnog vremena, a to se prema modernom radnom zakonodavstvu može smatrati mobingom.'

Od HHO-a se nije moglo doznati zbog kakvog je konkretnog ponašanja razriješen slobodni novinar i ekonomist Rajković, koji je za izvršnog direktora HHO-a imenovan u rujnu prošle godine.

U priopćenju te organizacije za ljudska prava, koje je potpisao predsjednik Ivan Zvonimir Čičak, navodi se tek da je Rajković razriješen jednoglasno te da je na sjednici bilo 16 od 20 članova Izvršnog odbora.

Rajković je u razgovoru za portal PolitikaPlus, ustvrdio da je on prošli tjedan sporazumno s HHO-om raskinuo ugovor o poslovnoj suradnji i da je to izglasovala većina članova Izvršnog odbora, suprotno zalaganju Ivana Zvonimira Čička koji je tražio da ga se jednostrano razriješi.

- Čičak bi se trebao sam sa sobom dogovoriti jesam li ja sporazumno raskinuo ugovor ili jednostrano razriješen, a trebalo bi vidjeti je li u suglasju s većinom članova, kazao je Rajković.

On također nije želio govoriti o konkretnim razlozima, uz objašnjenje da mu to brane odredbe sporazuma.

No, kazao je da ga je Čičak učestalo nazivao kući izvan radnog vremena, ocjenivši da se to, prema modernom radnom zakonodavstvu, može smatrati mobingom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dražen rajković, hho, ivan zvonimir čičak