Hrvatska

SUĐENJE: Prometni vještak: Čačić bi izbjegao sudar da je držao veći razmak

'Bila su uključena svjetla na Škodi, ja sam ih ugasio. Vidljivost i vrijeme su bili dobri', rekao je policajac Sandor Borsos.

Piše: PolitikaPlus

Radimir Čačić, prvi potpredsjednik hrvatske vlade, došao je jutros na županijski sud u mađarskom Kapošvaru gdje mu se sudi za izazivanje prometne nesreće u kojoj su u siječnju 2010. poginule dvije osobe.

Čačić se na drugom ročištu pojavio nešto prije devet sati u pratnji svog mađarskog odvjetnika Petera Zamecsnika.

Na današnjem bi se ročištu ispituju se novi svjedoci prometne nesreće koju je Čačić izazvao na autocesti Nagykaniza–Budimpešta svojim chryslerom 300C. Sud bi prije završetka postupka trebao provesti još jedno vještačenje koje je naknadno zatražila obrana, uvjerena da je u prvom vještačenju pogrešno utvrđeno da je Čačić vozio od 140 do 150 kilometara na sat kada je svojim automobilom na autocesti udario u škodu fabiju kojom je upravljala Katalin Liptak.

 

Pred sudom je prvi svjedočio vatrogasac Balazs Takacs, očevidac događaja, koji je samo potvrdio svoj dolazak iz suprotnog smjera, kada je ugledao policiju i hitnu. Nije otkrio je li bila magla.

 

Ali vatrogasac Sappanos, koji je kliještima rezao Škodu dok su unesrećeni bili u automobilu Sandor Borsos i Gyozo Sifter, policajci iz Nagykanizse kazali su da magle nije bilo, da su svjetla na Škodi bila upaljena i da je vrijeme bilo dobro.

 

- Vrijeme je bilo dobro kao i vidljivost. Svjetla na Škodi su bila upaljena - rekao je Sifter, a obrana je odmah reagirala jer u ranijim izjavama nije spominjao svjetla i vremenske uvjete. Na to se nadovezao policajac Borsos i rekao kako je on osobno ugasio svjetla.

 

Zgražanje sutkinje izazvao je deveti svjedok Laszlo Kiss, policajac koji je bio na očevidu. Nije se sjećao zašto je bilo potrebno dopuniti izvješće i je li Čačićev automobil pregledan, kao ni je li još tko bio u tom automobilu. Dodatno je sutkinju razljutio policajac koji radi na autocesti jer nije znao odgovoriti zašto automobil nije zadržan na vještačenju u Mađarskoj.

Sutkinja je nakon toga zatražila stanku, a poslije nje na red je stigao prometni vještak. Naglasio je kako za težinu nesreće nije toliko bitan udar Čačićeva automobila koliko udarac u zaštitnu ogradu.

- Izbjeći sudar u njihovom slučaju, u samo jednoj sekundi, moguće je samo ako je razmak između vozila bio 125 do 135 metara. U njihovom slučaju radilo se samo o 40 do 50 metara razmaka - piše Večernji list.

 

U automobilu je bila s 81-godišnjom majkom Imrene Antal i 60-godišnjim suprugom Gyorgyjem Liptakom, koji su umrli od teških ozljeda. Osim prevelike brzine, u vještačenju stoji da je za nesreću kriva i zakašnjela reakcija vozača.

Njegov hrvatski odvjetnik Čedo Prodanović, koji zbog zdravstvenih razloga danas nije u Kapošvaru, ranije je izjavio kako ne očekuje da će suđenje danas biti dovršeno te da bi do izricanja pravomoćne presude trebalo održati barem još jednu raspravu.

Nakon što mu je na prvom pojavljivanju pred sudom pročitana optužnica Čačić je rekao da ljudski osjeća odgovornost i žaljenje, ali optužbe nisu utemeljene jer nije vozio prebrzo, a i vidljivost je bila loša.

Prije nego što je preuzeo dužnost prvog potpredsjednika vlade Čačić je izjavljivao da će se povući iz političkog života ako ga osude na bezuvjetnu kaznu. Mnogi pravni stručnjaci procjenjuju da će Čačić zbog niza olakotnih okolnosti ipak biti osuđen uvjetno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

automobil, mađarska, radimir čačić