A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-233.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sastali se predsjednik Josipović i veleposlanik EU Vandoren | Politika+
Hrvatska

PRIJATELJSTVO: Sastali se predsjednik Josipović i veleposlanik EU Vandoren

'S potrebnim reformama treba nastaviti istim intenzitetom kao i do sada', istaknuo je veleposlanik Vandoren.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je, u sklopu redovitih konzultacija, s veleposlanikom EU u Hrvatskoj Paulom Vandorenom. U prijateljskom i srdačnom razgovoru razmijenjeno je mišljenje o rezultatima referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, a veleposlanik Vandoren čestitao je predsjedniku Josipoviću na pozitivnom ishodu referenduma te naglasio da su svojim glasom hrvatski građani pružili snažnu potporu europskim integracijama.

Dodao je, također, da će članstvo u Europskoj uniji pružiti nove mogućnosti i pridonijeti osiguranju stabilnosti i prosperiteta Hrvatske. Imajući u vidu činjenicu da proces ulaska još uvijek nije gotov, razgovaralo se i o preostalim reformama koje je nužno provesti do 1. srpnja 2013., kada će Hrvatska postati punopravna članica Europske unije.

S potrebnim reformama treba nastaviti istim intenzitetom kao i dosada, istaknuo je veleposlanik Vandoren, i dodao kako Delegacija EK stoji na raspolaganju sa svim svojim stručnim resursima kako bi se reforme odvijale u skladu s preuzetim obavezama. Obje strane suglasile su se kako je nastavak reformi najbolji način koji Hrvatskoj osigurava potpunu pripremljenost do statusa punopravne članice Europske unije.

Veleposlanik Vandoren istaknuo je kako se u tom procesu moraju učiniti dodatni napori u jačanju upravnog aparata kako bi hrvatski predstavnici bili što spremniji za rasprave i za donošenje odluka u tijelima Europske unije te kako bi hrvatski građani mogli koristiti sve veća sredstva EU-a koja će biti na raspolaganju.

Dio razgovora posvećen je problemu informiranja građana o procesima i politikama Europske unije koje će imati utjecaj na njihov život. Podsjećajući na svoje obraćanje građanima nakon završetka glasovanja, predsjednik Josipović istaknuo je nužnost osiguravanja dotoka informacija svima, dakle i onim građanima koji imaju svoje rezerve prema članstvu i nisu se ovaj čas za njega opredijelili.

U tom smislu, obostrano je naglašeno kako treba nastaviti pa čak i intenzivirati proces informiranja građana o svim aspektima pristupa Hrvatske Europskoj uniji.

 

Glede ratifikacije Ugovora o pristupanju RH u svih 27 država članica, veleposlanik Vandoren je podsjetio na široku potporu pristupanju Hrvatske u svim državama članicama što je pokazala i velika većina kojom je 1. prosinca prošle godine izglasana suglasnost Europskog parlamenta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

paul vandoren, predsjednik, ivo josipović