A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/skolska_ploca000_17.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Upisi u prve razrede osnovne škole od 10. do 12. svibnja | Politika+
Zagreb

PRVAŠIĆI: Upisi u prve razrede osnovne škole od 10. do 12. svibnja

Upisi djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2012/2013. na području Grada Zagreba održavat će se 10., 11. i 12. svibnja..

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Upisi djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2012/2013. na području Grada Zagreba održavat će se 10., 11. i 12. svibnja u svim osnovnim školama na području grada, priopćio je danas Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

 

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2012. navršene 6 godina života, a upisuju se u školu po mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta u Gradu Zagrebu, dodaje se u priopćenju. Prije upisa obvezan je pregled djeteta radi utvrđivanja njegova psihofizičkog stanja. Pregled provodi stručno povjerenstvo koje čini školski liječnik, pedagog, psiholog i defektolog škole koju bi dijete trebalo upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području.

 

Roditelj ili skrbnik obvezan je od 1. veljače prijaviti dijete nadležnom liječniku škole kako bi dobio upute i točan datum pregleda. U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 30. svibnja o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

 

Ako dijete do 1. travnja nije navršilo šest godina života, nije školski obveznik. Međutim, roditelj ili skrbnik može podnijeti zahtjev za prijevremeni upis, te će za djecu rođenu od 1. travnja do 31. kolovoza 2006. službenik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport u područnom uredu na njihov zahtjev izdati uvjerenje temeljem kojeg mogu pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja prije upisa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

školska godina, prvaši, upisi