A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/goran-habus-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tvornica za preradu otpada počela s radom. Habuš: Ona ne postoji! | Politika+
Hrvatska

VARAŽDIN: Tvornica za preradu otpada počela s radom. Habuš: Ona ne postoji!

Grad je podigao tužbu zbog štetnog ugovora, Habuš tvrdi da ima bolje rješenje za otpad.

FOTO: Goran Habuš: Je li potpisani ugovor izvan snage samo zato što je gradonačelnik podigao tužbu zbog njegove štetnosti?
Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz varaždinske tvrtke T7 VIS-a, članice T7 grupe u vlasništvu Davora Patafte, priopćeno je da je, kako tvrde, najsuvremenija hrvatska tvornica za mehaničko-biološku obradu otpada na lokaciji Brezju u Varaždinu počela s pokusnim radom.

O tužbi je gradonačelnik Habuš javnost izvijestio u utorak navodeći da od trenutka kad je ona podignuta taj ugovor za grad "više ne postoji" dok Trgovački sud ne donese presudu o tome je li on ništetan.

Iako je u ponedjeljak varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u ime grada podigao tužbu za utvrđivanje ništetnosti prvog ugovora između gradske tvrtke Varkoma i T7 VIS-a za obradu i zbrinjavanje varaždinskog otpada, za koji smatraju da je štetan za grad, iz T7 VIS-a su priopćili da je tvornica jučer počela s pokusnim radom, i to na temelju privremene dozvole za pokusni rad koju je ovog tjedna izdala Varaždinska županija.

O tužbi je gradonačelnik Habuš javnost izvijestio u utorak navodeći da od trenutka kad je ona podignuta taj ugovor za grad "više ne postoji" dok Trgovački sud ne donese presudu o tome je li on ništetan. Rekao je da je grad pronašao novo, bolje rješenje za 100 tisuća tona bala otpada nagomilanog u Brezju, ali će o pojedinostima javnost upoznati sljedeći tjedan.

Članica Uprave T7 VIS-a Jasmina Prokop-Tomić navodi pak da pokretanjem tužbe o ništetnosti ugovora taj ugovor nije stavljen izvan snage, što potvrđuje nekoliko uglednih odvjetničkih ureda.

O svemu tome tvrtka T7 VIS očitovala se danas navodeći da će tvornica, unatoč činjenici da se u Brezju zbog nesuglasica s gradom Varaždinom zasad ne obrađuje gradski otpad, obrađivati komunalni otpad koji nije iz Varaždina, a onaj varaždinski i dalje će se balirati i ilegalno odlagati na trošak građana.

- Žalosno je što grad Varaždin, koji je uvijek prednjačio u razvoju različitih projekata okrenutih budućnosti, ne prepoznaje prednosti takve tvornice koja je izgrađena na njegovu području, nego se okreće rješavanju problema prema odlaganju ili zakopavanju otpada u zemlju, i to u manje razvijenim i udaljenim sredinama, što je izričito suprotno uredbama Europske unije i samim ciljevima hrvatskoga zakonodavstva, poručuje, među ostalim, Davor Patafta.

Članica Uprave T7 VIS-a Jasmina Prokop-Tomić navodi pak da pokretanjem tužbe o ništetnosti ugovora taj ugovor nije stavljen izvan snage, što potvrđuje nekoliko uglednih odvjetničkih ureda.

Poručuje da grad Varaždin, izbjegavajući obvezu prema ugovoru koji ni u jednom trenutku nije proglašen ništetnim, svojim građanima na dan stvara dug veći od 150.000 kuna, ako ne i veći.