A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/twitterr.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Društvena mreža Twitter najavila cenzuru u nekim zemljama! | Politika+
IT

PROMJENE: Društvena mreža Twitter najavila cenzuru u nekim zemljama!

Poznata društvena mreža najavila je da će početi cenzurirati 'tweeteve' u nekim zemljama.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Internetska društvena mreža Twitter jučer je najavila da će početi cenzurirati 'tweeteve' u nekim zemljama, što predstavlja veliku promjenu u politici kompanije koja je pomogla prodemokratskim narodnim ustancima u zemljama sjeverne Afrike.

 

"Dok sve više rastemo globalno, ulazimo u zemlje koji imaju drugačiju ideju o slobodi izražavanja od nas", objavio je Twitter. Međutim, čak i uz najavljene restrikcije, Twitter neće moći djelovati u nekim zemljama. "U zemljama u kojima se te ideje potpuno razlikuju od naših, nećemo moći postojati", dodaje se.

 

Kao primjer cenzure s kojima Twitter "može živjeti" navedeni su pronacistički sadržaji koji su zabranjeni u Francuskoj i Njemačkoj, javlja Reuters.

 

Tvrtka je objavila da sada ima tehnologiju kojom može selektivno blokirati poruke samo u pojedinim zemljama, a dosad je obrisani "tweet" nestajao u cijelom svijetu. "Nismo još koristili tu mogućnost, ali ako bude zatraženo da tweet uklonimo samo u određenoj zemlji, moći ćemo to učiniti", objavila je tvrtka, prenosi BBC.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cenzura, twitter