Hrvatska

MEDIJI: Britanska policija uhitila urednike Suna zbog podmićivanja policajaca

U okviru istrage povezane s onom o prisluškivanju i hakiranju telefona zbog koje je ugašen tabloid News of the World

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Britanska policija uhitila je u subotu četiri sadašnja i bivša djelatnika lista Sun, najprodavanijeg tabloida medijskog magnata Ruperta Murdocha, i jednog policajca u okviru istrage o novinarskom podmićivanju dužnosnika i policajaca.

Policijska operacija rezultat informacija koje je otkrilo interno povjerenstvo News Corpa.

Policija je također pretražila londonske urede Suna, lista u vlasništvu Murdochove kompanije News Internationala, britanskog ogranka korporacije News Corp, u okviru istrage povezane s onom o prisluškivanju i hakiranju telefona zbog koje je ugašen tabloid News of the World, također dio Murdochove korporacije.

Uprava News Corpa i interno povjerenstvo kompanije, osnovano nakon izbijanja skandala u vezi s prisluškivanjem, u subotu su u priopćili da je policijska operacija rezultat informacija koje je otkrilo to povjerenstvo i predalo vlastima.

"News Corporation je prošlog ljeta obećao da se neprihvatljivi načini prikupljanja vijesti više neće ponoviti", priopćilo je povjerenstvo i potvrdilo i uhićenje četvero "bivših i sadašnjih zaposlenika" Suna.

Po informacijama Reutersa, radi se o četvorici bivših ili sadašnjih urednika rubrike crne kronike u listu. Peti uhićeni je 29-godišnji policajac iz središnje londonske policijske postaje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RUPERT MURDOCH, NEWS CORP, THE SUN, podmićivanje policajaca