A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/superbowl.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ulaznice za Super Bowl od 2.200 do nevjerojatnih 16.400 dolara | Politika+
Sport

CIJENE: Ulaznice za Super Bowl od 2.200 do nevjerojatnih 16.400 dolara

Ipak, ni to nije najviše što se može platiti - na web siteu StubHub moguće je iznajmiti delux apartman na stadionu za nevjerojatnih 445.000 dolara.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ulaznice za jedan od najvećih sportskih događaja u SAD, Super Bowl u kome se u nedjelju, 3. veljače na stadionu Lucas Oil u Indianapolisu sastaju New York Giantsi i New England Patriotsi stoje od 2.200 do čak 16.400 dolara.

Ipak, ni to nije najviše što se može platiti - na web siteu StubHub moguće je iznajmiti delux apartman na stadionu za nevjerojatnih 445.000 dolara. Naravno, to nisu i jedini troškovi. Parkiranje automobila se nudi po cijeni od 49 dolara, ali oko dva kilometara od stadiona. Parkirno mjesto na stadionu košta 999 dolara, a vrijedi četiri dana.

Super Bowl donosi i brojne zabave po gradu. Pa tako cijena ulaznica za party koji organizira časopis Maxim stoji od 1.100 do 2.000 dolara, a Playboy VIP party sa zečicama Jenny McCarthy i Carmen Electrom stoji od 450 do 800 dolara.

Super Bowl je 'tvornica novca' što potvrđuje i podatak kako se 30 sekundi reklame za vrijeme utakmice plaćaju po 3.5 milijuna dolara. Cijene hotelskog smještaja za vrijeme nadolazećeg vikenda skočile su za 500 posto. Grad Indianapolis od Super Bowla očekuje zaradu između 300 i 400 milijuna dolara, a prema podacima gradskih vlasti očekuje se dolazak oko 150.000 ljubitelja američkog nogometa, što je dvostruko više od kapaciteta stadiona.

Super Bowl je u SAD poput državnog praznika, a za proizvođače hrane je to drugi najveći dan u godini nakon "Dana zahvalnosti". Prošle godine su Amerikanci za vrijeme Super Bowla potrošili 10 milijardi dolara, a zanimljivo čak 4.5 milijuna Amerikanaca kupilo je novi televizor samo zbog utakmice. Lanjsko finale između Green Bay Packers i Pittsburgh Steelersa pratilo je 111 milijuna gledatelja što je najgledaniji TV događaj u američkoj povijesti. Time je oboren rekord u gledanosti kojeg je 28 godina držala posljednja epizoda kultne serije MASH koju je gledalo 106 milijuna ljudi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ulaznice, Super Bowl, sport