4kotača

PROMOCIJA: Zastava nakon dva desetljeća opet osvaja Ameriku - modelom Fiat 500L

Novi model Fiata 500L u svibnju kreće u masovnu proizvodnju.

Piše: PolitikaPlus

Pjevačica i glumica Jennifer Lopez novo je zaštitno lice automobila kompanije Fiat, modela 500. Kako ponosno prenose srbijanski mediji, jedan od modela popularnog Fiće, kojeg J.Lo promovira u novome spotu za pjesmu 'Papi', proizvodit će se u Srbiji, u tvornici u Kragujevcu. No ovdje se radi o potpuno novom, većem modelu, očito po uzoru na BMW-ov brand Mini, čija se obitelj sve više širi.

Monovolumenski 500L, prema gabaritima nasljednik Fiata Idee/Lancie Muso, u svibnju kreće u masovnu proizvodnju, a na tržištu bi se trebao naći već od početka 2013. godine. Dva desetljeća nakon prestanka izvoza Yuga GV (1985-1991.), koji je u SAD-u između ostalog zaslužio i laskavu titulu najgoreg automobila tisućljeća (prodano je oko 140 tisuća primjeraka), tako još jedan model iz kragujevačke tvornice kreće u osvajanje Amerike. No, ovaj put, ne radi se o domaćoj, već talijanskoj pameti i suvremenoj tehnologiji. Talijani se nadaju da će zbog svoje veličine kod Amerikanaca 500L imati više uspjeha nego šminkerski 500, čija je prodaja, unatoč reklamnim kampanjama poput ove s Jennifer Lopez - dramatično podbacila.


Fiat 500L (gore): Svaka sličnost s Mini Countrymanom (ni)je slučajna (dolje)


Cijena novog modela kretat će se između 10 i 15 tisuća eura, ovisno o opremi. Automobil će službeno biti predstavljen u Ženevi već 3. ožujka, a ako se ostvare najave kompanije u SAD-u bi se trebao početi prodavati početkom 2013.

Najveća senzacija kod Yuga GV bila je njegova cijena - 3990 dolara.


Usporedba s Fordom T i VW Bubom svakako je bila deplasirana. Ta dva automobila prodana su u višemilijunskim nakladama, dok je u SAD-u prodano svega 140 tisuća Yuga GV.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fićo, yugo gv, crvena zastava, zastava, fiat 500l, fiat 500, scena, jennifer lopez