Zagreb

SOCIJALNA POLITIKA: Zagreb zbog niskih temperatura zbrinjava sve beskućnike

Socijalne službe u Gradu su dobro organizirane, te su i do sada osobe koje su bile u potrebi smještaja zbrinute.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Grad Zagreb, sukladno svojoj socijalnoj politici skrbi za sve građane ovoga Grada, a posebna pomoć usmjerena je najugroženijim kategorijama stanovništva. Kako navode iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, takvom socijalnom politikom Zagreb se svrstava u najsocijalnije gradove u Europi.

U slučaju dodatne potrebe novih zbrinjavanja osigurani su kapaciteti te, ističu u gradskom poglavarstvu, nitko neće ostati bez smještaja i toplog obroka.

Svakodnevnim osiguranjem toplih obroka kroz svoju pučku kuhinju dnevno se osigura preko četiri tisuće obroka, a osobama bez odgovarajućeg smještaja Grad je osigurao smještaj u Kosnici.

S obzirom na postojeće vremenske prilike i visoke hladnoće, obavještavaju se građani da su gradski kapaciteti za smještaj beskućnika dostatnite da je smještaj osiguran u Prenoćištu Crvenog Križa Zagreb u Kosnici.

Kako tvrde, socijalne službe u Gradu dobro su organizirane, te su i do sada osobe koje su bile u potrebi smještaja zbrinute. U slučaju dodatne potrebe novih zbrinjavanja osigurani su kapaciteti te, ističu, nitko neće ostati bez smještaja i toplog obroka.

Ako se tijekom vikenda ukaže potreba za hitnim smještajem, građani se mogu javiti na dežurne telefone Zavoda za socijalnu skrb u Gradu Zagrebu - 098/903-6393, 098/783-587.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

beskućnici, zima, zagreb