A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/peljesac-snijeg-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na Pelješcu mjestimice i do pola metra snijega, temperature do -6 | Politika+
4kotača

VAL HLADNOĆE: Na Pelješcu mjestimice i do pola metra snijega, temperature do -6

Promet pelješkom cestom teče uz velike teškoće, ralice su na terenu i čiste snijeg.

FOTO: korcula.net
Piše: P/H

Vrijeme na poluotoku Pelješcu danas se znatno pogoršalo, a obilno pada snijeg koji mjestimice doseže i do pola metra. Temperature su vrlo niske, a spuštaju se do -6 stupnjeva, koliko je izmjereno u mjestu Potomju.

Opskrba električnom energijom je uredna, ali mogući su novi prekidi zbog velikih nanosa snijega.

Promet pelješkom cestom teče uz velike teškoće, ralice su na terenu i čiste snijeg, a nije dopušteno prometovati kamionima s prikolicama i tegljačima.

Zbog visokog snijega i hladnoće, nastava nije održana u osnovnim školama u Kuni i Trpnju. Nastava je do daljnjega odgođena i u četiri osnovne škole u Metkoviću, gdje je jutros palo više od 30 centimetara snijega.

Cijela trpanjska općina od sinoć do jutros u deset sati bila je bez električne energije, a po obavijesti voditelja Trafostanice Elektrojuga na Pelješcu Ive Daničića, opskrba strujom je uredna, ali mogući su novi prekidi zbog velikih nanosa snijega.

Zbog nevremena, procesije u povodu blagdana Sv. Vlaha u Janjini i u Stonu ovaj put nije bilo, a svi su obredi održani u crkvi sv. Nikole u Stonu i u crkvi sv. Vlaha u Janjini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

trpanj, snijeg