Turizam

LETOVI: Švedski Scandjet uvodi devet zrakoplovnih veza sa Zadrom

"Ne možemo očekivati 100 posto popunjenost, ali zato možemo očekivati oko 18.000 putnika."

Piše: P/H

Nakon najava da se 2012. godine u zadarskoj Zračnoj luci očekuje novi rekordan promet od 350.000 putnika, sa švedskim touroperaterom Scandjetom dogovoreno je 128 letova na osam zrakoplovnih veza iz Švedske te iz poljskoga grada Poznana.

"Ukupni kapacitet njihovih zrakoplova Airbusa 320 na 128 letova je 25.000 putnika. Ipak, ne možemo očekivati 100 posto popunjenost, ali zato možemo očekivati oko 18.000 putnika"

Čarteri sa sedmodnevnim boravcima već su oglašeni na internetskim stranicama Scandjeta, a prvi kreće 12. svibnja. Na 128 letova iz švedskih gradova Stockholma, Goeteborga, Lulea, Sundsvalla, Umea, Orebra, Angelholma i Kalmara te poljskoga grada Poznana očekuje se oko 18 tisuća putnika.

"Ukupni kapacitet njihovih zrakoplova Airbusa 320 na 128 letova je 25.000 putnika. Ipak, ne možemo očekivati 100 posto popunjenost, ali zato možemo očekivati oko 18.000 putnika", istaknula je Katica Pupić-Bakrač, direktorica zadarske Zračne luke .

Riječ je o znatnom udjelu od pet posto ukupnog prometa zadarske Zračne luke, a s obzirom na to da je dosadašnji promet čarterima jedva tri posto, taj je posao još važniji.

Iz Scandjeta najavljuju i otvaranje poslovnice u zadarskoj Zračnoj luci te širenje prometa čak i zimi.

"Scandjet očekuje i rast prometa, čak i zimi, iako im je za ovu godinu prioritet predsezona i posezona. Letovi traju od 12. svibnja od 15. listopada, s tim da će biti nešto smanjeni tijekom srpnja i kolovoza jer Šveđani tada većinom ostaju kod kuće i vole boraviti na domaćim odredištima", rekla je Pupić-Bakrač.

Dolazak tisuća Šveđana još je važniji jer Scandjet, kao turistička agencija, za svakog putnika ugovara i smještaj pa će profitirati i hotelijeri, iznajmljivači i ugostitelji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, avioprijevoznici, letovi, scandjet, Katica Pupić-Bakrač