A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hv-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kotromanović stvara Namjenski organizirane snage za pomoć zametenim područjima | Politika+
Hrvatska

MORH: Kotromanović stvara Namjenski organizirane snage za pomoć zametenim područjima

Oko 200 pripadnika Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske okupit će se u vojarnama u Kninu, Sinju te u pomorskoj bazi Lora u Splitu.

Piše: PolitikaPlus


Oko 200 pripadnika Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske okupit će se u vojarnama u Kninu, Sinju te u pomorskoj bazi Lora u Splitu.

Temeljem naloga ministra obrane Ante Kotromanovića danas će se formirati Namjenski organizirane snage (NOS) Oružanih snaga RH, koje će se moći, prema potrebama, staviti na raspolaganje u svrhu otklanjanja posljedica snježnih oborina na području Dalmacije.

Tako će se danas oko 200 pripadnika Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske okupiti u vojarnama u Kninu, Sinju te u pomorskoj bazi Lora u Splitu. Njihov angažman ovisit će o potrebama i zahtjevima Državne uprave za zaštitu i spašavanje i jedinica lokalne samouprave.

O detaljima vezanim uz mogući angažman pripadnika Oružanih snaga u te svrhe, Ministarstvo obrane će redovno izvještavati javnost, priopćila je Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

snijeg, hladnoća, nos osrh, zima, morh namjenski organizirane snage