Hrvatska

PROBLEMI: U Splitu 549 ozlijeđenih! Marasović: Ovo je zrelo za ostavku svih civilnih, državnih i gradskih dužnosnika!

'Ovo je kao ratno stanje!'

FOTO: Dujomir Marasović
Piše: PolitikaPlus/Hina

To je kolaps misli, ideje civilnog društva i funkcioniranja lokalne zajednice. Rekao je to ravnatelj splitskoga KBC-a Dujomir Marasović izvješćujući o broju ozlijeđenih u Splitu zbog pada na snijegu ili poledici.

Zbog padova na snijegu ili poledici od petka do danas prijepodne na hitni kirurški odjel splitskog Kliničkog bolničkog centra (KBC) primljeno je 549 ozlijeđenih pacijenata, a rekordnih 203 u jednom danu primljeno je jučer, izvijestio je danas prijepodne predstojnik Klinike za kirurgiju Vedran Radonić.

„Od jučer 203 ozlijeđenih čak 180 slučajeva je bilo traumatoloških, šest pacijenata je tražilo najveću moguću hitnost, a obavili smo i jednu kritičnu operaciju slomljene kralježnice", kaže Radonić.

 

'Ovo je zrelo za ostavku svih civilnih, državnih i gradskih dužnosnika na svim razinama koji su odgovorni za ovakvo stanje.'

Marasović je tako veliki broj ozlijeđenih usporedio s "ratnim stanjem" te je okrivio civilne i državne vlasti jer su nespremno dočekale vremenske neprilike.

 

- Ovo je zrelo za ostavku svih civilnih, državnih i gradskih dužnosnika na svim razinama koji su odgovorni za ovakvo stanje, ustvrdio je Marasović.

Župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader od Vlade je zatražio pomoć u mehanizaciji radi čišćenja prometnica i probijanja snježnih nanosa na području županije. Također je istaknuo kako se građani moraju u većoj mjeri samoorganizirati u čišćenju snijega.

 

U školama u Splitu i ostalim mjestima na području Splitsko-dalmatinske županije, prema jučerašnjoj odluci gradskog i županijskog i kriznog stožera, nastave ni danas nema zbog teških vremenskih prilika koje već četvrti dan ugrožavaju to područje. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, snijeg, dujomir marasović, kbc split