IT

NOVA FILOZOFIJA: Dugme Start u novoj inačici Windowsa više neće postojati

Riječ je o Beta verziji novog operativnog sustava Windows 8, a korisnici ne trebaju paničariti, u postavkama će moći vratiti omiljeno dugme.

Piše: PolitikaPlus

Microsoft naveliko radi na novoj inačici operativnog sustava, Windows 8, a kao novitet se najavljuje odbacivanje tradicionalnog Start dugmeta.

Korisnici su već u panici, ne znaju kako će se snaći bez kultnog dodatka u donjem lijevom kutu ekrana. No iz megakorporacije umiruju strasti i smiruju paniku jer je riječ tek o beta inačici.

Prema njoj bi se funkcije koje ima Start pojavile kada bismo pomaknuli kursor u donji lijevi kut. Poanta jest da zaslon ostane "čist" i da se ovaj novi OS koristi kao korak naprijed u 'touch screen' tehnologiji.

Naravno, korisnici kojima se neće sviđati potpuno "čist" ekran moći će u postavkama vratiti tradicionalan izgled, baš kao što se to moglo i u svim prethodnim verzijama.

Kako god, činjenica jest da će Microsoft ponuditi niz noviteta i sigurno iznenaditi korisnike. Možda i inačicom s minimalnim brojem "rupa" i potrebnih zakrpa...

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

računalo, windows 8, microsoft