A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/snijeg%20autocesta.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HAK: Zimski uvjeti i zabrana prometa na mnogim cestama | Politika+
Hrvatska

JOŠ JE OPASNO: HAK: Zimski uvjeti i zabrana prometa na mnogim cestama

Prekinut je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto.

Piše: PolitikaPlus

Zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na snazi su na većini cesta u Lici, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros HAK.

Prekinut je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto. HAK savjetuje vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D8), D1 Udbina-Gračac-Knin, most u Dubrovniku, D54 Maslenica-Zaton Obrovački, D39 GP Aržano-Cista Provo, D59 Knin-Kistanje-Bribirske Mostine, D218 Brotnja-Sučević, D506 Dobroselo-Mazin i D425 Čeveljuša-Karamatići.

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D8), Paški most, D25 Gospić-Karlobag i ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na riječkoj obilaznici zabrana je prometa za teretna vozila iznad 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, kombi vozila, kamp prikolice, autobuse i motocikle od čvora Orehovica do čvora Rujevica. Krčki most zatvoren je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, a na pojedinim je na snazi zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

U prekidu su trajektne linije Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Valbiska-Merag, Sućuraj-Drvenik, Split-Vela Luka i Valbiska-Lopar. Na riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autocesta, hrvatska, dalmacija, snijeg, zima, hak