A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/cokolada-120.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

20 izlagača na festivalu čokolade Zagreb Chocofest | Politika+
Zagreb

CHOCOFEST: 20 izlagača na festivalu čokolade Zagreb Chocofest

Cilj festivala je i pokazati najnovije trendove u obradi i pripremi raznih čokoladnih i s njom tradicionalno povezanih proizvoda

Piše: P/H

Ljubitelji čokolade i povezanih proizvoda od 10. do 14. veljače u Zagrebu će konačno doći 'na svoje' jer se u tom terminu na Trgu bana Jelačića u velikom šatoru održava prvi regionalni festival čokolade "Zagreb Chocofest" gdje će svoja čokoladna umijeća predstaviti 20-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije, ali i iz Rusije i Turske.

Posjetitelji će moći vidjeti proces izrade čokolade, umjetnici će izrađivati skulpture od čokolade koje će se 'uništavati' u svojevrsnom natjecanju, bit će radionica za djecu i nutricionističkih predavanja o utjecaju čokolade na zdravlje te drugih atrakcija.

Najavljujući festival i njegov program na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkoj slastičarnici Cookie Factory, direktorica Festivala Sanja Bančević Medenica naglasila je da je to prva prilika da domaći vodeći čokoladari i njihovi kolege iz regije predstave svoje originalne recepture, okuse i umijeća.

Po tom umijeću oni ne zaostaju za vrhunskim europskim čokoladarima i pralinarima, a u to će se moći uvjeriti i publika koja posjeti Festival, dodala je.

Osim njihovog predstavljanja cilj festivala je i pokazati najnovije trendove u obradi i pripremi raznih čokoladnih i s njom tradicionalno povezanih proizvoda od pjenušaca i vina, preko kave i ruma do kozmetike.

Kao posebnu zanimljivost izdvojila je što će posjetitelji moći vidjeti proces izrade čokolade, umjetnici će izrađivati skulpture od čokolade koje će se potkraj festivala 'uništavati' u svojevrsnom natjecanju, bit će radionica za djecu i nutricionističkih predavanja o utjecaju čokolade na zdravlje te drugih atrakcija.

Uz dobar odaziv izlagača istaknula je i kako su festival odlično prihvatili i Grad Zagreb te njegova Turistička zajednica koji su i pokrovitelji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Cookie Factory, Zagreb Chocofes, čokolada