A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-393.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ured predsjednika: Hakerski napadi očekivani, ne možemo ih spriječiti | Politika+
Hrvatska

ČINE SVE: Ured predsjednika: Hakerski napadi očekivani, ne možemo ih spriječiti

Poduzimamo potrebne korake kako bi Internet stranica Ureda bila dostupna te zaštićena od najavljenih napada.

Piše: PolitikaPlus

Skupina hakera Anonymous 'srušila' je Internet stranice Ureda predsjednika Republike Hrvatske, a najavljuju nove napade i za sutra od deset do 13 sati. Na tu temu oglasio se i sam Ured predsjednika, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U četvrtak, 9. veljače ove godine, oko 22.40 sati počeo je DDOS (distribuirani DoS) napad na Internet stranice Ureda predsjednika RH zbog čega je stranica Ureda bila nedostupna neko vrijeme. Stanje se stabiliziralo oko jedan sat iza ponoći.

Takvi napadi su očekivani i teško se mogu spriječiti. Upravo zbog toga se sustavi projektiraju tako da se u tim napadima pretrpi najmanja šteta. U ovom slučaju šteta se sastojala u tome što je stranica bila nedostupna oko sat vremena.

Ured predsjednika RH će u sklopu svojih redovitih aktivnosti poduzimati potrebne korake kako bi Internet stranica Ureda bila dostupna te zaštićena od najavljenih napada."

 

>> Ostojić: Rušenjem Josipovićeve stranice Anonymous poručuje da neće mirno promatrati kontrolu interneta!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, ddos, internet, anonymous