A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/anonymous-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP: Anonymous mora poštivati slobodu govora | Politika+
Hrvatska

NEĆE ODUSTATI: Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP: Anonymous mora poštivati slobodu govora

Napominju da u postojećem prijedlogu ACTA sporazuma ne vidi ništa suprotno već postojećoj legislativi.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP upozorilo je da su njihove internetske stranice, kao i stranice Instituta hrvatske glazbe i predsjednika Republike Ive Josipovića, ponovo danas bile bezrazložnom metom napada skupine Anonymus te da će unatoč tim napadima "koji za cilj imaju gušenje njihova glasa i prava na glas, neumorno nastaviti sa svojom borbom za prava autora, a posebno za njihova prava na internetu".

HDS ZAMP: Želimo jasno i nedvojbeno svima poručiti da se protivimo ukidanju građanskih sloboda i da je naš stav: apsolutno smo za slobodu mišljenja, izražavanja i privatnosti, ali uvijek i za poštivanje prava intelektualnog vlasništva

HDS ZAMP ističe kako se protive kršenju tuđih prava i ukidanju privatnosti, a posebno se protive ukidanju slobode govora i izražavanja. Stoga se i bore za prava autora.

"Iako je internetsko tržište danas uređeno na isključivu štetu autora, glazbenika, glazbene ali i drugih kreativnih industrija, hvala onima koji i danas na internetu prepoznaju da je autorsko djelo nečije vlasništvo i koji autorsko pravo poštuju", navodi se u priopćenju.

HDS ZAMP napominje i da u postojećem prijedlogu ACTA sporazuma ne vidi ništa suprotno već postojećoj legislativi u Hrvatskoj (ili EU) te ne vide niti jednu odredbu koja bi narušavala slobodu govora ili izražavanja.

"Želimo jasno i nedvojbeno svima poručiti da se protivimo ukidanju građanskih sloboda i da je naš stav: apsolutno smo za slobodu mišljenja, izražavanja i privatnosti, ali uvijek i za poštivanje prava intelektualnog vlasništva", ističe HDS ZAMP pozivajući sve koje ta tema zanima da se svojim stavovima i argumentima uključe u najavljenu javnu raspravu.

Također, pozivaju i Anonymuse da se bore za slobodu i prava svakog građanina te dozvole i drugima i različitima da slobodno iskažu svoje mišljenje i da se bore za svoja prava.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hds zamp, hakeri, anonymous