Hrvatska

LOŠE VRIJEME: HAK: Zimski uvjeti na cestama u većem dijelu zemlje

Nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti Hrvatske prema Dalmaciji i Rijeci

Piše: PolitikaPlus

Zimski su uvjeti proglašeni na većini državnih cesta u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, te Dalmacije; zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, javlja Hrvatski autoklub.

Nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti Hrvatske prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto.

U prekidu su trajektne linije Brestova-Porozina i Valbiska-Lopar, kao i katamaranske linije na riječkom, zadarskom i splitskom području. Na šibenskom području u prekidu su sve brodske i katamaranske linije

Obilazni pravci za ostala vozila: prema Dalmaciji je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Maslenice (D50, D27 i D54), dok je prema Rijeci autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (D3) do čvora Kikovica, te obrnuto.

Istarski ipsilon je otvoren za sva vozila uz obaveznu zimsku opremu.

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, D8 Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, D1 Udbina-Gračac-Knin, D218 Brotnja-Sučević, D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo-Mazin, D523 Šmrika-Križišće (zbog radova) i ŽC5155 Čanak-Kosa Janjačka.

Samo za osobna vozila otvoreni su D8 Jadranska magistrala od Bakra do Karlobaga, D25 Gospić-Karlobag i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama (I. skupina).

Na pojedinim je graničnim prijelazima na snazi zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

U prekidu su trajektne linije Brestova-Porozina i Valbiska-Lopar, kao i katamaranske linije na riječkom, zadarskom i splitskom području. Na šibenskom području u prekidu su sve brodske i katamaranske linije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

snijeg, autocesta, hrvatska, promet, zima