Zagreb

SNIJEG: Zimska služba Zagrebparkinga radi danju i noću

Uklanjanje snijega tim obavlja uglavnom noću, a broji 50 djelatnika koji su u zimskim mjesecima dužni biti u stalnoj pripravnosti.

Piše: PolitikaPlus

Djelatnici zimske službe Zagrebparkinga - podružnice Zagrebačkog holdinga proteklih desetak dana, danju i noću čiste parkirališna mjesta u Zagrebu od snijega, kako bi građani imali što manje problema s parkiranjem.

Uklanjanje snijega tim obavlja uglavnom noću, a broji 50 djelatnika koji su u zimskim mjesecima dužni biti u stalnoj pripravnosti.

Ekipe su podijeljene u noćne i dnevne timove sa sjedištem u Šubićevoj ulici, navodi Zagrebački holding.

Noćni tim koji je mehaniziran, uz pomoć 10 traktora s priključenim ralicama i rasipačima soli uklanja snijeg sa svih velikih parkirališnih ploha. To su parkirališta svih gradskih tržnica, parkirališta ispred Gradske uprave, Općinskog građanskog suda i drugih lokacija.

Uklanjanje snijega tim obavlja uglavnom noću, a broji 50 djelatnika koji su u zimskim mjesecima dužni biti u stalnoj pripravnosti. U njihove zadaće spada i osposobljavanje ulaza i izlaza iz javnih garaža.

Dnevni tim čine svi raspoloživi kontrolori Zagrebparkinga, organizirani u 16 ekipa. Zadaća im je čistiti pojedinačna parkirališna mjesta, uklanjati snijeg oko automobila, a očišćene lokacije zasoliti. Prioritet dnevnih timova je crvena parkirališna zona s iznimkom parkirališnih mjesta ispred bolnica i na sličnim prioritetnim lokacijama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREBAČKI HOLDING, ZAGREBPARKING, ZAGREB, SNIJEG