Zagreb

NEOBZIRNOST: Zagrepčani moraju platiti parking čak i ako im ga Zagrebparking nije očistio

'Kaznu platiti svaki vozač koji uredno nije platio mjesto na kojem je parkirao', rekao je direktor Mišeta.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Snijeg ne pada nekoliko dana, ali djelatnici zimske službe neumorno čiste preko noći i preko dana, a prioritet jest crvena parkirališna zona - ona najskuplja. Zbog toga druge parkirališne zone nisu očišćene, ali parking svejedno treba platiti, piše Večernji list.

Mnogi građani Zagreba vjerovali su kako neočišćena parkirna mjesta ne bi trebali platiti, a kada su saznali da ipak moraju neugodno su se iznenadili.

- Nemamo sustav praćenja koja parkirališta su očišćena od snijega, a koja nisu, stoga će kaznu platiti svaki vozač koji uredno nije platio mjesto na kojem je parkirao - rekao je direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta i dodao kako se uvijek može parkirati u ulicama koje su već očišćene.

Naravno, osim njega su svi ostali svjesni kako postoji premalo parkirnih mjesta i kada su sva upotrebljiva, a kada je na jedno mjesto još veća navala situacija postaje dodatno nepodnošljiva.

Ali građani Zagreba su ionako navikli na slične izjave i brigu Zagrebparkinga isključivo kada je riječ o naplati, pa čak i u ovakvim situacijama za koje je odgovoran isključivo Zagrebparking.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

automobil, zagrebparking, zagreb