Tvrtke

BANKE: Dobit Societe Generalea pogođena otpisom grčkog duga

Za cijelu 2011. Societe Generale izvijestio je o neto dobiti od 2,38 milijardi eura, što je 39 posto manje nego u prethodnoj godini.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Francuska banka Societe Generale izvijestila je u četvrtak o oštrom padu dobiti nakon otpisa 622 milijuna eura grčkog duga. Druga po veličini francuska banka ostvarila je u četvrtom tromjesečju neto dobit od 100 milijuna eura, što je 88,6 posto manje nego u istom razdoblju godine ranije.

Za cijelu 2011. Societe Generale izvijestio je o neto dobiti od 2,38 milijardi eura, što je 39 posto manje nego u prethodnoj godini.

Odjel za investicijsko bankarstvo, nekada jedan od najjačih, izvijestio je o gubitku u četvrtom tromjesečju od 482 milijuna eura. Prihodi su u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju smanjeni za 12,4 posto, na 6,01 milijardu eura.

Izvršni direktor Frederic Oudea opisao je 2011. kao "iznimno turbulentnu godinu koju je obilježila u prvom redu ozbiljna kriza povjerenja u eurozonu".

Za cijelu 2011. Societe Generale izvijestio je o neto dobiti od 2,38 milijardi eura, što je 39 posto manje nego u prethodnoj godini. Prihodi su bili manji za tri posto u odnosu na prethodnu godinu i iznosili su 25,64 milijarde eura.

Na kraju 2011. stopa adekvatnosti bančina kapitala iznosila je 9,9 posto, pri čemu u banci podsjećaju da su europski regulatori zatražili od banaka da do kraja lipnja ove godine ona iznosi devet posto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POSLOVNI REZULTATI, BANKE, Societe Generale, Frederic Oudea