A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/doktor-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HZZO: Dugovi za dopunsko mogu se plaćati u ratama | Politika+
Mojbiz

ZDRAVSTVENO: HZZO: Dugovi za dopunsko mogu se plaćati u ratama

Ukupni dug osiguranika za dopunsko osiguranje iznosi između 15 i 16 milijuna kuna.

Piše: P/H

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučilo je danas osiguranicima olakšati otplatu duga za dopunsko zdravstveno osiguranje za prošlu i ranije godine tako da će dug, nastao zbog neredovitih uplata premija i pripadajućih troškova, moći otplatiti u četiri do šest rata.

Ukupni dug osiguranika za dopunsko osiguranje iznosi između 15 i 16 milijuna kuna.

Direktor HZZO-a Tihomir Strizrep izjavio je Hini da ukupni dug osiguranika za dopunsko osiguranje iznosi između 15 i 16 milijuna kuna. Inače, zavod je u prošloj godini od dopunskog prihodovao 1,2 milijarde kuna.

Upravno vijeće utvrdilo je i maksimalne mjesečne novčane iznose za provođenje postupaka magnetske rezonance (MR) za izvanbolničke ustanove s kojima je HZZO za tu pretragu sklopio ugovor. Strizrep kaže da su ti iznosi 20 posto niži, za koliko je prije nekoliko mjeseci snižena i cijena pretrage MR.

Dodaje da je djelatnost MR u tim ustanovama sada izdvojena od ostalih radioloških pretraga, što će omogućiti efikasnije praćenje broja obavljenih postupaka i njihove troškove, te utjecati na smanjenje listi čekanja.

Radi osiguravanja kontinuiteta u provođenju djelatnosti hitne medicine na području Brodsko-posavske županije prihvaćena je ponuda Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije.

Također, radi usklađenja potrebnog broja timova sanitetskog prijevoza, prihvaćene su ponude domova zdravlja za ukupno 58 timova na području Međimurske županije, Dubrovačko-neretvanske, Brodsko-posavske, Šibensko-kninske, Varaždinske i Zadarske županije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zdravstveno osiguranje, dopunsko zdravstveno osiguranje, hzzo, zdravstvo