A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-ivo-josipovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: I ja ću pamtiti samo lijepe dane suradnje s Ivom Josipovićem | Politika+
Hrvatska

LJUBAV: Jadranka Kosor: I ja ću pamtiti samo lijepe dane suradnje s Ivom Josipovićem

No, žali zbog niza stvari u kojima je predsjednik nije podržao.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor novinarima je danas prokomentirala dvije godine predsjedničkog mandata Ive Josipovića rekavši kako je bilo više prostora i mogućnosti za boljom suradnjom, no pamtit će, kazala je, samo lijepe dane.

„I ja tako mislim. Pamit ću lijepe dane, predsjednik je uvijek bio susretljiv kad god sam imala neki predlog za zajednički susret, zajedničke razgovore“

„Imali smo puno više prostora i mogućnosti za bolju zajedničku suradnju“, ocijenila je Kosor na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru. Jako joj se dopala, kazala je, nedavna izjava predsjednika Josipovića o suradnji s njom, kako će pamtiti samo lijepe dane.

„I ja tako mislim. Pamit ću lijepe dane, predsjednik je uvijek bio susretljiv kad god sam imala neki predlog za zajednički susret, zajedničke razgovore“, naglasila je Kosor. Drago joj je, rekla je, i što je stajalište njezine vlade i predsjednika u trenutku kada su izrečene presude generalima, bilo isto ili slično. No, zatim je ipak pokazala i da se dobro sjeća manje sretnih dana na relaciji s pantovčakom.

Požalila se novinarima što ju, kao tadašnju predsjednicu vlade, Josipović nije podržao u programu gospodarskog oporavka te što nije podržao niti izmjene Zakona o radu.

„Sada vidim da iz ureda predsjednika dolaze najave kako bi se to trebalo mijenjati - dakle upravo ono što smo mi tražili“, ustvrdila je Kosor, podsjetivši da je predsjednik rekao da neće dopustiti, kako je tada rekao, „olaku promjenu bilo čega i nepodnošljivu lakoću reformi“ i "žao mi je što tada nije imao drugačije mišljenje o gospodarskim odlukama vlade".

Žao joj je, kazala je, i što je ustao protiv Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije, kao i što je lani rekao da ako vlada dovrši pregovore s EU do kraja lipnja, to neće biti osobito postignuće. No drago joj je, rekla je, što je pozdravio dovršetak pregovora kao i zbog toga što su, kako je rekla, na njezin prijedlog potpisali pristupni ugovor. Također joj je žao i što nisu dogovorili imenovanje veleposlanika.

„Već dugo, primjerice u SAD-u, Hrvatska nema veleposlanika i to nije dobro, to je loša poruka“, rekla je.

Vjerujem da smo u vladi imali još dvije godine, do kraja mandata predsjednika Josipovića, ta bi suradnja bila solidna, zaključila je Kosor ne želeći suradnju ocijeniti školski, od jedan do pet.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, jadranka kosor