A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hv-hrz-helikopter-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatska u pomoć snijegom zametenima u Crnoj Gori šalje helikopter | Politika+
Hrvatska

NATO: Hrvatska u pomoć snijegom zametenima u Crnoj Gori šalje helikopter

Na poziv crnogorske vlade članicama NATO-saveza za pomoć, helikoptere i spasilačke ekipe već su poslale Grčka i Slovenija.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska vlada odlučila je danas poslati jedan helikopter Oružanih snaga Republike Hrvatske s dvije posade koji će tri dana sudjelovati u akcijama dostavljanja pomoći zametenom području i evakuaciji bolesnih i ozlijeđenih ljudi.

Na poziv crnogorske vlade članicama NATO-saveza za pomoć, u tu su zemlju helikoptere i spasilačke ekipe već poslale Grčka i Slovenija.

Vlada je na danas održanoj telefonskoj sjednici donijela odluku o slanju jednog helikoptera Mi-8 s dvije posade u kojima je osam pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u Crnu Goru na tri dana radi humanitarne pomoći zbog snježnog nevremena i proglašenog izvanrednog stanja, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

U priloženoj odluci navodi se da ja ta odluka donesena na temelju zakona o Vladi, o obrani te o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga u mirovnim operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu, a na temelju toga, odluku o njihovu slanju u Crnu Goru donijet će predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga.

Na poziv crnogorske vlade članicama NATO-saveza za pomoć, u tu su zemlju helikoptere i spasilačke ekipe već poslale Grčka i Slovenija. Zbog nevremena i rekordnih količina snijega, koji je gotovo sasvim blokirao ceste na sjeveru zemlje, u subotu je u Crnoj Gori proglašeno izvanredno stanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NATO, ZAMETENI, HLADNOĆA, SNIJEG, hrz, morh