Hrvatska

MEDIJI: Murdoch će News of the World zamijeniti nedjeljnim izdanjem The Suna

"Nastavit ćemo slavno nasljeđe Suna vrlo skorim pokretanjem tjednika Sun on Sunday."

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Medijski mogul Rupert Murdoch u petak je najavio skoro pokretanje nedjeljnog izdanja svojeg britanskog tabloida Suna, "The Sun on Sunday", koje bi zamijenilo News of the World, ugašen ljetos zbog skandala s telefonskim prisluškivanjem.

Sun je "dio mene", poručio je Murdoch zaposlenicima najprodavanijeg dnevnog lista u Velikoj Britaniji.

"Nastavit ćemo slavno nasljeđe Suna vrlo skorim pokretanjem tjednika Sun on Sunday", objavio je Murdoch u emailu upućenom osoblju News Internationala, britanske podružnice svojeg medijskog carstva.

Taj 83-godišnji magnat u petak je stigao u London na krizni sastanak u Sunu, čijih je nekoliko novinara uhićeno posljednjih dana u sklopu istrage o podmićivanju policajaca i političkih dužnosnika.

Sun je "dio mene", poručio je Murdoch zaposlenicima najprodavanijeg dnevnog lista u Velikoj Britaniji (2,5 milijuna primjeraka), čija je sudbina došla u pitanje nakon uhićenja novinara.

"Poštivat ćemo zakon. Nezakonite aktivnosti ne mogu i neće biti dopuštene", izjavio je, najavivši da će se svi novinari suspendirani nakon uhićenja moći vratiti na posao do možebitnog podizanja optužnice.

"Svatko je nedužan dok se ne dokaže suprotno", rekao je.

Nedjeljni tjednik News of the World do gašenja u srpnju 2011. bio je najprodavanija tiskovina u Velikoj britaniji s nakladom od 2,7 milijuna primjeraka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prisluškivanje, The Sun on Sunday, rupert murdoch, the sun, news of the world, news corp