A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/iran-mornarica-fregata-suez-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dva iranska ratna broda prošla su kroz Sueski kanal u Sredozemno more | Politika+
Hrvatska

BLISKI ISTOK: Dva iranska ratna broda prošla su kroz Sueski kanal u Sredozemno more

Dva su iranska broda prošla kroz kanal uz dopuštenje egipatskih oružanih snaga, vjerojatno na putu prema Siriji.

FOTO: Prošle godine kroz Sueski kanal prošla je iranska fregata s pratnjom
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Dva iranska ratna broda prošla su kroz Sueski kanal u Sredozemno more, potez kojeg pozorno prati Izrael.

Iran i Sirija lani su se dogovorili o suradnji u mornaričkim vježbama, a Teheran nema takav ugovor ni s jednom drugom zemljom u regiji.

"Dva su iranska broda prošla kroz Sueski kanal u četvrtak, uz dopuštenje egipatskih oružanih snaga", izvijestio je izvor iz uprave kanala,napomenuvši da razarač i opskrbni brod možda plove prema sirijskoj obali. Naime, Iran i Sirija lani su se dogovorili o suradnji u mornaričkim vježbama, a Teheran nema takav ugovor ni s jednom drugom zemljom u regiji.

Dva su iranska broda plovila Sueskim kanalom i 17. veljače prošle godine, i Izrael je to nazvao "provokacijom". I Sirija i Iran izraelski su neprijatelji.

Egipatska vojska koja ima tijesne veze sa Sjedinjenim Državama, upravlja Sueskim kanalom od lanjskoga pada režima predsjednika Hosnija Mubaraka. Sueski kanal povremenoga koriste i izraelski brodovi, što je obično bivalo interpretirano kao djelovanje u sklopu priprema za napad na Iran

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sueski kanal, suez, iranska mornarica, iran