Hrvatska

HNS: Čačić: U Nadzorne odbore mogu i nepravomoćno osuđeni, ali Ferenčak neće u JANAF!

Središnji odbor HNS-a za predsjednika predložio Čačića, a za potpredsjednike Vesnu Pusić i Ivana Vrdoljaka.

FOTO: Radimir Čačić
Piše: PolitikaPlus

Nema nikakvih problema, sve funkcionira u najboljem redu, složno su izjavili čelnici HNS-a uoči središnjeg odbora stranke, javlja Media Servis.

 

Nema nikakvih problema u Vladi, sve funkcionira u najboljem redu, kažu Čačić i Pusić.

- Uvijek može doći do nerazumijevanja, mi nećemo čekati najsporije vlakove i to ćemo kada treba ispraviti, kazao je Čačić.

 

Vesna Pusić komentirala je kako se ne treba uzrujavati kada se netko ne slaže.

 

- Jer vlada nije kulisa, već posao, dodala je Pusić.

Na pitanje novinara hoće li se Ferenčak vratiti u JANAF nakon Vladine odluke da i nepravomoćno osuđeni mogu sjediti u Nadzornim odborima, Radimir Čačić kratko je odgovorio kako neće.

Podsjetimo, središnji sabor HNS-a na kojemu će se birati vodstvo stranke održat će se 17. ožujka, za predsjednika je predložen Radimir Čačić, a za potpredsjednike Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak.

 

Središnji odbor HNS-a jednoglasno je na današnjoj sjednici usvojio prijedlog predsjedništva stranke te za predsjednika u još jednom mandatu predložio Radimira Čačića, dok su za potpredsjednike predloženi Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak.

Članovi Središnjeg odbora, drugog najvišeg tijela stranke nakon Sabora HNS-a, jednoglasno su podržali da se 11. Sabor HNS-a održi 17. ožujka 2012. te su raspravljali o aktualnoj političkoj situaciji.

Na sjednici je naglašeno da je pod vodstvom aktualnog predsjednika stranke HNS osigurao četiri ministarska mjesta i 15 mjesta u parlamentarnom klubu zastupnika HNS-a, što je najveći uspjeh HNS-a u više od 20 godina djelovanja na političkoj sceni u Hrvatskoj.

Izrazili su zadovoljstvo radom s koalicijskim partnerima u Vladi, ocijenivši da su HNS i SDP partneri koji su jedan drugome rješenje, a ne problem. Po znanju i sposobnostima, HNS je neophodan i dobrodošao partner SDP-u, kao što je SDP neophodan i dobrodošao partner HNS-u, naglasio je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Ivan Vrdoljak.

Zadaća nam je izgraditi dugoročno dobre odnose u koaliciji i osigurati uspjeh ove vlade, poručio je predsjednik stranke Radimir Čačić. Članica Predsjedništva HNS-a Vesna Pusić naglasila tri ključna doprinosa HNS-a u koalicijskoj vladi - afirmiranje Hrvatske na međunarodnoj sceni, uspostavljanje temelja za funkcioniranje gospodarstva i iniciranje inovativnih projekata u kulturi i upravljanju prostorom, stoji u priopćenju. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srećko ferenčak, janaf, vesna pusić, radimir čačić, vlada