A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mirko%20duspara.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

IZBAČEN IZ HSP-a Mirko Duspara: Ovo je sumrak demokracije, iza mog izbacivanja stoji Anto Đapić! | Politika+
Hrvatska

RAZGOVOR: IZBAČEN IZ HSP-a Mirko Duspara: Ovo je sumrak demokracije, iza mog izbacivanja stoji Anto Đapić!

'Đapić je najveći uteg ujedinjenja pravaša.'

FOTO: Mirko Duspara
Piše: Ivan Klarić

Nakon o vijesti o njegovom izbacivanju iz HSP-a, razgovarali smo s Mirkom Dusparom. Naime, danas se odigrala prava drama u sjedištu zagrebačkog HSP-a u Žerjavićevoj ulici.

 

>> KAOS U HSP-u Mirko Duspara pokušao ući na sjednicu Glavnog stana pa ga izbacili iz stranke!

 

'Đapić glumi da se povukao a sve što se dogodilo meni a prije toga i mojim kolegama diljem Hrvatske su potezi Ante Đapića. Pa HSP nema ni jednu regsitriranu podružnicu i sve to ide u korist sada jedinog kandidata za predsjednika HSP-a Daniela Srba. Ovo je sumrak demokracije.'

Duspara se s članovima brodskog HSP-a uputio na sjednicu Glavnog stana. No, na vratima su ga dočekali zaštitari. Rekli su kako ući mogu svi - osim Duspare. Na pitanje tko je to naredio, rečeno im je - predsjednik.

Nije pomoglo ni Dusparino objašnjenje da ima pravo ući kao član Glavnog stana i kandidat za predsjednika stranke. Novi predsjednik Glavnog stana Berislav Gržanić brzo je donio odluku kojom mu je to pravo ukinuto.

U razgovoru za PolitikuPlus, Duspara nije krio razočaranje. Kaže da je ovo još jedan dokaz kako demokracije u HSP-u - nema!

- Predsjedništvo stranke je krenulo potpuno pogrešnim putem. Svi oni koji su kritizirali njihove odluke smjenjivani su. Odluka o mom izbacivanju je rezultat moje kandidature za predsjednika HSP-a i to je još jedan dokaz kako je počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić najmoćniji čovjek stranke, razočarano će Duspara uz opasku kako je i odluka o njegovom izbacivanju još jedan dokaz 'demokracije' koju njeguju Anto Đapić i Daniel Srb.

- Đapić glumi da se povukao a sve što se dogodilo meni a prije toga i mojim kolegama diljem Hrvatske su potezi Ante Đapića. Pa HSP nema ni jednu registriranu podružnicu i sve to ide u korist sada jedinog kandidata za predsjednika HSP-a, Daniela Srba. Ovo je sumrak demokracije, kaže Duspara i napominje kako je najveći uteg HSP-a, ali i ujedinjenja svih pravaša upravo Anto Đapić.

Aktualnog predsjednika HSP-a Daniela Srba pokušali smo nekoliko puta kontaktirati, ali do zaključenja ovoga teksta nismo uspjeli dobiti njegov komentar, kao ni komentar Ante Đapića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirko duspara, anto đapić, daniel srb, hsp