Zagreb

NATJEČAJ: Zagrebačka županija raspisala natječaj za subvencije u poljoprivredi

Najviši iznos koji jedan korisnik može ostvariti iznosi do 100.000 kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu 3,02 milijuna kuna bespovratnih sredstava za subvencije u poljoprivredi i ruralnom razvitku u 2012. te natječaj za dodjelu 2,85 milijuna kuna bespovratnih sredstava za potpore kapitalnim ulaganjima.

 

Najviši iznos županijske subvencije odnosno potpore koji jedan korisnik može ostvariti iznosi do 100.000 kuna.

Natječaj za subvencije otvoren je do 15. rujna, dok je natječaj za potpore kapitalnim ulaganjima otvoren do 31. listopada, navodi se u priopćenju Županije.

Najviši iznos županijske subvencije odnosno potpore koji jedan korisnik može ostvariti iznosi do 100.000 kuna.

Zagrebačka županija je u ovoj godini osigurala za donacije u poljoprivredi 970.000 kuna, za lovstvo od 1,1 milijun kuna, a za mjere ruralnog razvoja koje će se koristit za izgradnju i adaptaciju infrastrukture na ruralnom prostoru 5,7 milijuna kuna.

Tako ukupna bespovratna sredstva koja se planiraju dodijeliti u 2012. iznose 13,6 milijuna kuna.

U 2012. Zagrebačka će županija u poljoprivredi subvencionirati premije osiguranja usjeva, sjemenskog i sadnog materijala, povrća cvijeća, višegodišnjih nasada, staklenika, plastenika, rasplodne stoke i kokoši nesilica; unapređenje genetskog potencijala u stočarstvu; legalizaciju farmi; razvoj stočarske proizvodnje; uzgoj i držanje izvornih zaštićenih pasmina domaćih životinja.

U ruralnom razvoju subvencionirat će se edukacija i stručno osposobljavanje za rad na poljoprivrednom gospodarstvu, proizvodnja i sabiranje kravljeg mlijeka s područja općina Žumberak i Krašića, nabava pokretnih laktofriza te proizvodnja i isporuka kozjeg mlijeka.

Potpore kapitalnim ulaganjima dodjeljivat će se u sektorima povrćarstva (uključujući proizvodnju jagoda i gljiva), cvjećarstva (uključujući ljekovito i začinsko bilje), voćarstva, vinogradarstva i vinarstva, ekološke poljoprivrede te stočarstva.

Potpore kapitalnim ulaganjima u ruralnom razvoju dodjeljivat će se za troškove izgradnje i opremanje novih smještajnih kapaciteta na poljoprivrednom gospodarstvu, troškove izgradnje, opremanja i adaptacije kapaciteta za prijem gostiju te troškovi adaptacije i opremanje objekata za prodaju vlastitih poljoprivredno prehrambenih proizvoda na poljoprivrednom gospodarstvu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka županija, poticaji, zagreb