Zagreb

SAJAM: Na Zagrebačkom sajmu nautike 22. do 26. veljače 290 izlagača

Sajam nautike prvi je sajam kojim ZV počinje ovu poslovnu godinu, uz ostale okupit će i gotovo sve (male) hrvatske brodograditelje te najaviti nautičke trendove za ovu godinu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Specijalizirani međunarodni Zagrebački sajam nautike, koji će se po 21. put na Zagrebačkom velesajmu (ZV) održati od 22. do 26. veljače, u četiri sajamska paviljona okupit će 290 domaćih i stranih izlagača - proizvođača plovila i prateće opreme iz 27 zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije na ZV-u.

Sajam nautike prvi je sajam kojim ZV počinje ovu poslovnu godinu, uz ostale okupit će i gotovo sve (male) hrvatske brodograditelje te najaviti nautičke trendove za ovu godinu koji su, kako se čuje, na uzlaznoj putanji, kazao je novi direktor ZV-a Mile Trbojević.

Dodavši da je po broju izlagača i izložbenoj površini sajam nautike sličan lanjskom, direktor tog ZV-ovog sajma Zoran Uršulić istaknuo je kako ove godine neće biti skupocjenih i mega plovila, ali će biti više od sto manjih plovila, od čega nekoliko premijera.

Na sajmu će biti izložena i brodska te druga prateća oprema za ronjenje i druge vodene aktivnosti, što će, uz razne atrakcije, poput dva bazena s roniocima i drvenog broda-leuta starog 115 godina, zasigurno privući publiku, vjeruje Uršulić.

Dodaje i kako na sajmu očekuju oko 30 tisuća posjetitelja, široke i stručne publike, koja će i na nekoliko stručnih skupova imati priliku čuti najnovije informacije iz svijeta nautike i male brodogradnje.

Izdvojio je pritom dva okrugla stola o nautici u Hrvatskoj pod zastavom EU te o poslovanju hrvatske pomorske industrije i nautičkom turizmu.

U kvalitetan nastup izlagača i cijeli sajam vjeruje i Romano Pičuljan ispred suorganizatora sajma Udruge hrvatske nautičke proizvodnje, koji je dodao da je s obzirom na tešku situaciju upjeh već to što se sajam organizira.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sajam nautike, zagrebački velesajam, zagreb