A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zgrada_NSK.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 23. do 24. 2. | Politika+
Zagreb

NSK: Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 23. do 24. 2.

Dani otvorenih vrata NSK počinju otvorenjem izložbe Željke i Borisa Rogića "Svjetlost glagoljice" kojim se najavljuje Virtualni centar glagoljice.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) u Zagrebu bit će obilježen u srijedu 22. veljače u predvorju Knjižnice, a od 23. do 24. veljače održat će se Dani otvorenih vrata NSK kada posjetitelje očekuju radionice i edukativni programi kojima će se Knjižnica i zbirke građe posebne vrste predstaviti javnosti, priopćeno je danas iz NSK.

Dani otvorenih vrata NSK počinju otvorenjem izložbe Željke i Borisa Rogića "Svjetlost glagoljice" kojim se najavljuje Virtualni centar glagoljice, projekt koji će procesom digitalizacije objediniti bogatu i raznovrsnu hrvatsku glagoljičku baštinu. Bit će održana i radionica "Izrada nakita na temu glagoljice". Drugoga dana će predvorjem knjižnice odzvanjati akordi Jazz&Swing ansambla, a navečer će se održati izvedba predstave "Slike s izložbe" Kazališta sjena.

Tijekom Dana otvorenih vrata 23. i 24. veljače posjetitelji knjižnice moći će obići knjižnicu u skupinama pod stručnim vodstvom, koji uključuje i posjet zbirkama građe posebne vrste, u kojima je pohranjen najvrjedniji dio fonda NSK. U Zbirci rukopisa i starih knjiga moći će se razgledati izbor građe nastale u rasponu od 9. do 18. stoljeća, a Zbirka muzikalija i audiomaterijala posjetiteljima će izložiti autografe hrvatskih skladatelja Blagoja Berse, Jakova Gotovca i Ivana Zajca. Iz NSK ističu kako će iz fonda tiskanih nota posjetitelji moći pogledati starija izdanja hrvatskih crkvenih pjesmarica, kao i knjige iz povijesti glazbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nsk, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, zagreb