A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/papa-benedikt.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Papa: Putem pročišćenja mogu ići svi, ne samo katolički vjernici | Politika+
Hrvatska

KORIZMA: Papa: Putem pročišćenja mogu ići svi, ne samo katolički vjernici

'Bilo da smo se udaljili od Boga i Crkve i tražimo pomirbu, ili pak živimo u vjeri u zajedništvu s Crkvom, ovaj put kajanja i obraćenja vrijedi za sve', rekao je Papa.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Korizma, vrijeme posta i pokore koje nudi kršćanska vjera, "put je pročišćenja" kojim mogu ići svi, a ne samo katolički vjernici, ocijenio je papa Benedikt XVI., pozivajući i one koji su se "udaljili od Boga" da otkriju njezin smisao.

Na tjednoj općoj audijenciji u Vatikanu, Papa koji je vidno bio u dobroj formi, govorio je pred oko osam tisuća vjernika o tom četrdesetodnevnom razdoblju u kršćanstvu koje prethodi svetkovini Uskrsa, a počinje Pepelnicom ili Čistom srijedom, kada svećenik posipa vjernike pepelom čineći na njihovim čelima znak križa kako bi si posvijestili svoju smrtnost i prolaznost zemaljskog života.

"Bilo da smo se udaljili od Boga i Crkve i tražimo pomirbu, ili pak živimo u vjeri u zajedništvu s Crkvom, ovaj put kajanja i obraćenja vrijedi za sve", naglasio je Papa. "Pozvani smo da iskusimo čekanje, pročišćenje, kušnju, ali i Božju vjernost njegovim obećanjima", dodao je. "Istodobno osjećamo svoju grešnost, svoju sebičnost i slabost koja je posljedica sekularizma i materijalizma", kazao je Papa u vatikanskoj Dvorani Pavla VI.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crkva, vatikan, benedikt, papa