A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/plasticne%20-operacije.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Plastične operacije pomlađuju za čak sedam godina | Politika+
Scena

BIOLOŠKI SAT: Plastične operacije pomlađuju za čak sedam godina

Plastične operacije pomlađuju za otprilike sedam godina, a veće takve operacije lica vraćaju sat unatrag čak i više..

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Plastične operacije pomlađuju za otprilike sedam godina, a veće takve operacije lica vraćaju sat unatrag čak i više, napisali su znanstvenici u stručnom časopisu Archivees of Facial Plastic Surgery.

 

Cilj plastične kirurgije je postići mlađi, ali prirodan izgled, ali liječnici dosad nisu imali podatke koji bi im omogućili da kažu svojim pacijentima koliko će mlađe izgledati nakon faceliftinga - zatezanja kože lice - ili drugih estetskih korekcija lica, kazali su znanstvenici.

 

Nitin Chauchan, liječnik sa Sveučilišta u Torontu, i njegovi kolege zaposlili su 40 studenata medicine kako bi procijenili fotografije 60 ljudi "prije" i "poslije" zatezanja kože lica, vrata i drugih korektivnih zahvata.

 

Ti su pacijenti, većinom žene, bili u dobi između 45 i 72 godine kada su se podvrgnuli estetskoj operaciji.

 

Na temelju procjene fotografija, zatezanje lica i vrata pomladilo je pacijente u prosjeku za 7,5 godina. Pacijenti koji su uz zatezanje lica i vrata imali korekcije očnih kapaka pomladili su se za 7,5 godina, a oni koji su uz sve navedene zahvate još bili podvrgnuti i liftingu čela za 8,4 godine.

 

Kada se sve to zbroji, pacijenti su u prosjeku izgledali 7,2 godine mlađe nakon operacije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plastične operacije, operacije, biološki sat, pacjenti